Şehit sorgulama sitesi de çöktü!

Abone ol

Soyağacı sorgulamanın başına gelenler şehit listesi sorgulamanın da başına geldi. MSB şehit sorgulama aşırı talebin ardından çöktü.

Geçen hafta soyağacı sorgulama çökmüş hatta sitenin kapasitesi dayanmayarak E Devlet tümüyle hizmet veremez hale gelmişti. Şehit Tespit Projesi 2008'de uygulamaya konmuştu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından hizmete sokulan 'Şehit Listesi' sorgulama sistemine gösterilen aşırı talep yüzünden Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi adresi şuan erişilemez durumda...

Milyonlarca vatandaşın yoğun ilgisi karşısında MSB şehit sorgulama ekranı çöktü. Milli Savunma Bakanlığı Şehit Tespit Projesi'ni 2008'de internete taşımıştı. Geçen hafta ise vatandaşlar aile büyüklerini e-Devlet soyağacı sorgulama sistemiyle öğrenmek istemiş ve sistemin günlerce devre dışı almasına neden olmuştu. Milli Savunma Bakanlığı aile büyükleri arasında şehit olup olmadığını MSB şehit sorgulama ekranından sorgulamak için harekete geçti. Peki MSB şehit sorgulama nasıl yapılır?

Bu gün sabah saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı, şehit sorgulama ekranına ulaşmak isteyen vatandaşlar harekete geçti. Vatandaşlar ailemde şehit var mı sorusunun yanıtını almak için Milli Savunma Bakanlığı'nın 2008 yılında internete tanıştığı Şehit Tespit Projesi ile "Şehitler Listesi" için harekete geçti.

Soyağacı sorgulamanın başına gelenler şehit listesi sorgulamanın da başına geldi. MSB şehit sorgulama aşırı talebin ardından çöktü. Geçen hafta soyağacı sorgulama çökmüş hatta sitenin kapasitesi dayanmayarak E Devlet tümüyle hizmet veremez hale gelmişti. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından hizmete sokulan 'Şehit Listesi' sorgulama sistemine gösterilen aşırı talep yüzünden Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi adresi şuan erişilemez durumda...

ŞEHİT LİSTESİ NE ZAMANDAN BAŞLIYOR?

E-Devlet'te hizmete giren soyağacı sorgulama işlemine vatandaşlar yoğun talep göstermişti. Uygulama hizmete girdikten sonra kilitlenmiş, sistem yenilenerek yeniden hizmete sokulmuştu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise 2008'de “Şehit Tespit Projesi” kapsamında Osmanlı’nın yıkılış dönemi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yaşanan savaşlarda şehit olanların kaydını internete taşımıştı.

Sistemde 1853 Kırım Savaşı, 1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı, 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı, 1911 Trablusgarp savaşı, 1912-1913 Balkan Savaşı, 1914-1918 Birinci Dünya Savaşı, 1919-1922 İstiklal Savaşı, 1950-1953 Kore Savaşı ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlerin kimlik bilgileri yer alıyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ŞEHİT TESPİT EKRANI

Şehit Tespit Projesi kapsamında vatandaşlar sorgulama yaparak ailesinden şehit olup olmadığını ve şehit varsa, bu şehitlerin hangi savaşta ne zaman şehit olduğunu öğrenebiliyor.

Saat 12:00 sularında yoğunluktan dolayı Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi adresi uzun yüklemelerin ardından güçlükle açılırken tam anlamıyla çalışamıyor.

Vatandaşlar soy bilgilerini almalarının ardından aile büyüklerinin şehitlik bilgilerini de öğrenmek isteyince Milli Savunma Bakanlığının mevcut hizmeti de çökme noktasına geldi ve site şu saatlerde tamamen kilitlenmiş durumda.

E-devletten aile büyüklerinin ismini öğrenenler, Milli Savunma Bakanlığı sitesinden isim aramaya başladı.

E-Devletten soyağacına bakarak büyüklerinin ismini öğrenen vatandaşlar, ailelerinden şehit düşen olup olmadığını, varsa hangi savaşta şehit düştüklerini öğrenmek için MSB'nin sitesinde yer alan 'Şehit Listesi'ne giriyor.

MSB’nin hizmetine http://msb.gov.tr/Personel/SehitleriListele adresinden ulaşılıyor.

AB'den Türkiye'ye vize için tek şart! Güncel Trabzon’da barda silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı Güncel Plajda bira içen doktorla cezası kesilmişti! İşte son karar Güncel Bebeğini duvara vurarak öldüren baba hakim karşısında Güncel