Sektöründe iki eşsiz fuar İzmir'de

Abone ol

26 Mayıs’ta başlayan organik sektörünün İzmir’deki on birinci, zeytin sektörünün onuncu buluşması fuarizmir’de devam ediyor. Hafta sonu halka açık ve girişlerin ücretsiz olacağı fuarlar, 29 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

Etkinlikleri ile zenginleşen Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir Fuarı’na; Türkiye’den 17 il ve 2 ülkeden alt katılımcı firmaları ile birlikte toplam 173 firma katılıyor. Fuarlar süresince birçok ünlü ismin katıldığı söyleşiler, tadım, yemek şovları, workshop ve zeytinyağı müzayedesi gerçekleşirken; Ekoloji İzmir kapsamında 4. Akdeniz İklimlerinde Organik Tarım Konferansı organik sektörünün geleceğine ışık tutacak.

Yerli, yabancı katılımcı ve ziyaretçiyi bir araya getiren fuarlar, sektörün tüm aktörlerini İzmir’de tek çatı altında buluşturuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech Fuarı, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) desteğiyle, Ekoloji İzmir Fuarı, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) desteğiyle eş zamanlı olarak gerçekleşiyor.

Olivtech Fuarı’na Adana, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kilis, Mersin, Muğla, Tekirdağ ile Libya ve Fas’tan katılan zeytin, zeytinyağı, makina ve teknolojileri, ithalatçı ambalaj üreticisi firmaları fuar hakkında şu açıklamalarda bulundu;

"İLK GÜNÜ 15 FARKLI ÜLKEDEN GELEN ZİYARETÇİLERLE İHRACAT GÖRÜŞMESİ YAPTIK"

20 yıldır Kristal yağlarında Kurumsal Pazarlama İletişim Yöneticisi olarak görev yapan Elçin Özgün, “Biz bu fuara on yıldır Kristal Yağları olarak katılıyoruz. Fuarın Kültürpark’tan fuarizmir’e gelmesini çok olumlu buluyoruz. Bu alanda ürünümüzü tanımak, gerçekten almak ve ihracat yapmak isteyen alıcılarla Olivtech’te buluşma olanağı buluyoruz. Fuarın ilk iki günü olan yoğunluktan çok memnun kaldık. Geçtiğimiz yıllarda bu kadar ihracat görüşmesi yapmıyorduk. Bu yıl fuarın ilk günü 15 farklı ülkeden gelen ziyaretçilerle ihracat görüşmesi yaptık. Görüşmelerimiz aynı hızla devam ediyor ve bu durumdan çok memnunuz. Olivtech fuarı yıllardır zeytine ve zeytinyağına sahip çıkmak amacıyla hareket ettiği için ayrıca burada yerel ve butik markaları görmek bizi de çok mutlu ediyor” dedi.

"İLGİDEN MEMNUN VE MUTLUYUZ"

Sofralık zeytin işleme makinaları üretimi yapan, Tutkun Makina Genel Müdürü ve Olivtech Fuarı Danışma Kurulu Üyesi Bülent Tutkun, “Faaliyet konumuz sofralık zeytin işleme makinalarıdır ve zeytinciliğin ihtiyaç duyduğu tüm özel makinaları üretiyoruz. Ürettiğimiz makinalar sadece iç piyasada değil, yurtdışında da birçok sofralık zeytin üretimi yapan firmada kullanılmaktadır. Akdeniz’e kıyısı olan zeytin üretiminin yaygın olduğu ülkelerde olduğu kadar A.B.D. de Tutkun Makina’nın ürettiği makinalar kullanılmaktadır. Olivtech Fuarı’nda olmaktan ve firmamıza olan ilgiden memnun ve mutluyuz” dedi.

"FUARA 10 YILDIR KATILIYORUZ"

Merkezi Aydın’da bulunan yerli ve milli üretim yapan Haus Santrifüj Teknolojileri Pazarlama Yöneticisi Evren Ekşi, “Biz 1954 yılından itibaren zeytinyağı sektörü başta olmak üzere, çevre, enerji, gıda ve endüstri sektörlerine ihtiyaç duyulan ekipman ve yan ekipmanları üretiyoruz. İstanbul’da bir satış pazarlama ofisimiz olmakla beraber yurtdışında pek çok iştirak firmalarımız mevcut. Olivtech Fuarı’na katılımımızın ana sektör alanı zeytinyağı.. Haus Santrifüj Teknolojileri olarak komple zeytinyağı hattının üretimini yapıyoruz. Birçok butikten endüstriyel boyutlara kadar farklı kapasitelerde bu tesisleri kurup, zeytinyağı üreticilerine sağlıyoruz. Bu yıl Olivtech Fuarı’nda Haus olarak butik zeytinyağı üreticileri için ürettiğimiz bir zeytinyağı tesisi sergiliyoruz. Fuara 10 yıldır katılıyoruz, bu yıl da Haus olarak ziyaretçiler tarafından markamıza ve firmamıza olan ilgi ve güvenden çok memnunuz” dedi.

"FUAR BU YIL DA ÇOK RENKLİ"

Aydın merkezli ve 1978’den beri hizmet veren Polat Makina Marka ve Pazarlama Müdürü Aysu Sağdıç, “Olivtech Fuarı, düzenlenmeye başladığı ilk günden itibaren katıldığımız bir fuar.. Polat Makina olarak, komple zeytinyağı işleme hattı ve tesisi üretir ve fabrikayı kurarız. Bu yıl fuarda bu makinaları sergiliyoruz. İstanbul’da endüstriyel satış ve pazarlama ofisimiz olmakla birlikte yurtdışında, Almanya, Fas, İtalya, Tunus ve Yunanistan’da bulunan şirketlerimizle birlikte, şu anda yüzü aşkın ülkede Polat Makine bayilikleri ile de hizmet vermekteyiz. Fuar bu yıl da çok renkli hareketli firmamıza olan ilgiden çok memnunuz. Fuar boyunca uluslararası firmaları burada ağırlayacağız” dedi.

"BİZ YILLARDIR BU FUARDA VARIZ"

2003 yılında İzmir’in Bayındır ilçesinde kurulmuş olan, zeytini işleyerek zeytinyağı elde eden Termes firması ortağı ve yöneticisi Güneş Kolsuz, “Biz yıllardır bu fuarda varız, Olivtech’te olmaktan çok mutluyuz, uzun bir aradan sonra yine burada olmanın heyecanını yaşıyoruz. Entegre bir tesis olan Termes üretimden son kullanıcıya kadar her yerde” dedi.

Türkiye’yi uluslararası alanda temsil eden organik sertifikalı ürünlerin ve sektörün tüm paydaşlarının yer aldığı tek fuar olan Ekoloji İzmir katılımcıları fuar hakkında şu açıklamalarda bulundu;”

"BU FUAR İZMİR'E ÇOK YAKIŞIYOR"

Dünyanın dört bir yanındaki ülkelere, başta kuru incir olmak üzere farklı kuru meyveler ihraç eden, kalitesi ve ürünleriyle sektöründe dünya çapında tanınan Şentaş Tarım Ürünleri İhracat Şirketi sahibi Temel Aycan Şen, “İzmir Ödemiş’li bir firmayız, bu işi nesiller boyu yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ekoloji İzmir Fuarı’na her yıl katılıyoruz. Üretimimizin yüzde doksanını ihraç etmemize rağmen bu fuara katılmamızın ana amacı İzmir’e olan sevdamız ve katkı koymak isteğimizdir. Ben bu fuarın İzmir’e çok yakıştığını ve eğer organik fuar yapılacaksa bunun İzmir’de yapılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

"EKOLOJİ İZMİR ÇOK ÖNEMLİ BİR FUAR"

USB Sertifikasyon Kurumsal İletişim Müdürü Aytuğ Scioti “Hem ulusal hem de uluslararası akreditasyonlara sahip bir firmayız, bu, standartlara göre firmalarda uygunluğun denetlenmesini ve belgelendirmesini sağlıyoruz. Tarım, tekstil, endüstriyel, gıda güvenliği alanlarında firmalara belgelendirme yapıyoruz. Ekoloji İzmir çok önemli bir fuar, üreticilerle bizim gibi sertifikasyon kuruluşlarını bir araya getirilmesi fuarı daha da önemli hale getiriyor” dedi.

"ORGANİĞİN BAŞKENTİ İZMİR"

Kontrol ve sertifikasyon kuruluşu olan bir diğer firma Etko’dan Ziraat Mühendisi Fatih Aksoy, “Organik tarımda Türkiye’nin ilk yerli kontrol kuruluşuyuz. Organik tarım, iyi tarım, organik tekstil ve kozmetik konusunda organik sertifikasyon yapıyoruz. Ben 2000 yılından beri sektördeyim Hem özel hem de sivil toplum örgütleri olarak bu fuarı İstanbul’dan İzmir’e taşıdık ve “Organiğin başkenti İzmir” dedik. Şimdi tek hedefimiz bu güzel fuarı hep birlikte daha da büyütmek olmalıdır” dedi.

"FUARIN KATKISI ÇOK KIYMETLİ"

Laber Organik Kimya’nın Genel Müdürü ve Kurucusu Kimyager Levent Kahrıman, “Laber Kimya on beş yıldır sektörde ve organik, vegan sertifikalı ekolojik ürünler üretiyoruz aynı zamanda kozmetik bitkilerin yetiştiriciliğini yapıyoruz. Bu bitkileri yine kendi tesislerimizde işleyerek onları Laber Kimya’da organik kozmetiğe dönüştürüp, belgelendirip Türkiye ve dünyaya satıyoruz. Fabrikamız Torbalı’da ve İzmir merkezli bir firmayız. Ekoloji İzmir Fuarı’na uzun yıllardır katılıyoruz, fuarın başta İzmir’e olan ve sonra bizim gibi firmalara olan katkısı çok kıymetli. Çünkü İzmir Türkiye’nin organik tarım ve kozmetik merkezidir” dedi.

BU BİR İLANDIR

Kartal’da kadınlar için dijital girişimcilik seminerleri başladı Yurttan Haberler Nazım'a şiirler her yerde Yurttan Haberler Beylikdüzü Belediyesi ikinci kez Artcontact Çağdaş Sanat Fuarı'nda Yurttan Haberler Vahap Seçer: Mersin, dünyada önemi her geçen gün artan bir kent hüviyetinde olacak Yurttan Haberler