Selvi, İBB'nin tartışmalı ismi Yeşim Meltem Şişli'nin istifasını yazdı: Kim istedi?

Abone ol

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, İSMEK yöneticisi kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla başlayan tartışmanın ardından kendi isteğiyle görevinden uzaklaştırılan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli‘nin istifasını yazdı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli‘nin İSMEK yöneticisi kadınlara söylediği iddia edilen “Bu yaz sıcağında başörtüsünü nasıl takabiliyorsunuz? Zor olmuyor mu öyle kapalı olmak. Ayrıca birçoğunuz da bekârsınız. İsterseniz sizi bu akşam itfaiyecilerle bir araya getirelim tanışırsınız” sözleri nedeniyle kendi talebiyle başlatılan soruşturmanın ardından Şişli yine kendi talebi ile görevinden uzaklaştırıldı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, söz konusu istifanın arkasında yaşananları bugünkü köşesine taşıdı.

Selvi, istifayı Şişli'nin isteyerek değil, CHP lideri Kemel Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isteği üzerine verdiğini ifade etti.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

‘BAŞÖRTÜSÜ dosyasını kapatacaklar’ başlıklı yazım üzerine arayan CHP yöneticileri, “Yanılıyorsun. Süreci iyi takip et. Birkaç gün içinde önemli gelişmeler olacak” dediler. Bir süre sonra başörtülülere hakaret ettiği iddiasıyla gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin istifa ettiği haberi geldi. Yeşim Meltem Şişli istifa yanlısı değildi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun açıklamalarında da “Derhal istifa etsin” şeklinde bir hava hissetmemiştim. Hatta tam tersine, bir koruma havası vardı. Benim için önemli olan Şişli’nin akıbetinden ziyade Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun başörtülülere hakaret konusundaki duruşuydu.

Şişli olayı gündeme geldiğinde, Kılıçdaroğlu rahatsızlık duyduğunu ifade etmiş. Yakın çevresine, “Bu ne, nedir bu böyle?” diye tepki göstermiş. Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi sırasında da olaydan duyduğu memnuniyetsizliği ifade etmiş. Hafta sonu da “Bu işi uzatmayın” demiş. Ekrem İmamoğlu da sürecin kendisine zarar verdiğini görüp Şişli’nin istifasının daha doğru olacağı sonucuna ulaşmış. Yeşim Meltem Şişli’ye mesaj bu sabah iletilmiş. Geriye istifasından başka bir seçenek kalmamış.

'Kaftancıoğlu'nun, cumhurbaşkanı adaylığının önü açıldı' Siyaset CHP'den CNN Türk'le ilgili yeni hamle Siyaset Mansur Yavaş: Adaletsizlik yapmayın Siyaset Ankara'daki İdlib toplantısı sona erdi! Siyaset