Sendika ile vali anlaşamadı: Mahkeme kararı var çözüm yok

Abone ol

Zonguldak İl Özel İdaresi Şirketinde çalışan işçiler konusunda Yol-İş ile Vali Tutulmaz uzlaşamadı.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz’ın, İl Özel İdaresinin şirketi Personel A.Ş’de çalışan ve 98 işçiyi tehdit ettiklerine yönelik basına yansıyan haberler üzerine, Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Yolasığmazoğlu, Kastamonu Yol İş 2 Nolu Şube Başkanı Sadık Düzgün ve Genel Sekreter Savaş Dırbalı, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret etti.

''KONUNUN ÇÖZÜMSÜZLÜĞE İTİLMESİNDE VALİNİN ROLÜ BÜYÜK''

Ziyaretin ardından Valilik ve Sendika’dan resmi bir açıklama yapılmazken,
Yol-İş Sendikası Yöneticilerinin mağdur edilen çalışanlara “Bu konunun bu hale gelmesinde ve çözümsüzlüğe itilmesinde Vali beyin rolü büyük ve etkin. Bundan sonra herhangi bir arkadaşımızı, Zonguldak İl Özel İdaresinden herhangi bir yönetici tehdit ederse susmayacağız. Konuyu Meclis’e taşıyacağız.

Vali beyle görüşmemiz istediğimiz gibi olmadı. Ortada mahkeme kararı var. Bu kararın uygulanması gerekirken işçimize, emekçimize zorluklar çıkartılıyor, tehdit ediliyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Ortada rezalet var. Biz emekçiler devletimizin bir kuruşunun çarçur edilmesini istemeyiz, edilmesine de müsaade etmeyiz. Bu konuyu Vali bey bu hale getirdi. Konuyla ilgili olarak daha sonra geniş bir açıklama yapacağız”dediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Zonguldak İl Özel İdaresinin şirketi Personel A.Ş’de çalışan 98 işçi eşit şartlarda çalışıp düşük ücret aldıkları gerekçesiyle kurum alehine dava açmış ve 54 kişi birinci derece, 1’i de istinaf mahkemesini kazanmıştı.

İstinaf mahkemesinin kararı emsal teşkil ettiğinden kurumda çalışan 237 kişiden dava açmayanlarında açacakları davayı kazanacakları anlamına geliyor. Bu durumda kurumun ödeyeceği tazminat tutarı yaklaşık olarak bir yıllık yatırım bütçesine denk geliyor.

98 işçinin İş Mahkemesine açtığı davayı kazanmasının ardından Zonguldak İl Özel İdaresi Yöneticileri, çalışanların haklarını ödemek yerine çareyi davadan vazgeçmeleri konusunda tehdit etmek de bulmuştu.

Zonguldak İl Özel İdaresi'nden, işçilere tehdit

ATO Başkanı Baran: Aşısını yaptıran ticaretine devam etsin Ekonomi BIST 100'deki 83 hisse değer kaybetti Ekonomi Yeni Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan ilk açıklama Ekonomi Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Karahasanoğlu'ndan AKP'lilere: Hodri meydan, döviz alanları açıklayın! Ekonomi