Şentop'tan 'mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasıyla ilgili flaş atak! Soylu'ya karşı harekete geçti

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 'mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazı gönderdi.

Habertürk TV, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'un 'mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazı gönderdiğini aktardı.

Canlı yayında aktarılana göre, bu yazıda şu ifadeler yer aldı:

"- Gazi Meclis'in bu tür iddialarla anılmaması ve vekillerin de zan altında kalmaması gerek.

- Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgeler hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı'na gönderilsin."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bakan Soylu, katıldığı bir televizyon programında, bir siyasetçinin organize suç örgütü lideri Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar aldığını iddia etmişti. Bu ismin sorulması üzerine ise Soylu, kendisinin bunu savcıya ifadesinde anlatacağını söylemişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Meclis Başkanı Şentop'a çağrı yaparak, milletvekillerinin bu iddia ile zan altında kalacağını belirterek harekete geçilmesi gerektiğini ifade etmişti.

185 milyonluk ihale özel davetle verildi! Güncel CHP'li vekil ortaya çıkardı! Milyonlarca lira harcanan proje atıl vaziyette bırakıldı Güncel Borçları yüzünden intihar edeceğini söyleyen esnaf gözaltına alındı! Güncel Husumetlisini sokak ortasında öldürüp intihar etti Güncel