Shrink makinası hangi alanlarda kullanılır?

Abone ol

Pek çok sektörde ambalajlamaya yönelik kullanılan, ürün üzerine ısı tekniği sayesinde şeffaf film çekilerek veya bükülerek ürün şeklini alan otomatik olarak ambalaj yapmaya yarayan ekipmanlara ‘’Shrink Makinası’’ denir.

Shrink uygulaması yapılacak ürün şekline göre şekil alan bu özellik sayesinde, seri ve profesyonel ambalajlama yapılması sağlanır. Ayrıca, Shrink Makinası kullanan üretici firma açısından, ürüne ve müşterisine verdiği değeri göstermesi bakımından oldukça önemlidir. Daha önce manuel olarak yapılan bu uygulama hem zaman açısından hem de estetik açıdan zor olmaktaydı.

Son çıkan teknolojik gelişmeler ile tasarlanan Shrink makinaları ile hem zaman hem de iş yükü minimuma indirilerek, estetik açıdan da daha takdir edici olmaktadır. Shrink makinaları kullanım alanları farklı olmasına rağmen, özellikleri aynıdır. Örneğin, gıda üretimi yapan fabrikalarda, ürünlerin el değmeden seri halde ambalajlanması çok önemlidir. Şeffaf film sayesinde kaplama yapılan ürün müşteri tarafından görülüp, incelenmesi sağlanır. Aynı zamanda ürün depolamalarında özelikle kullanılması tercih edilen shrink makinaları sayesinde, birbirinden farklı birçok ürünün her türlü böcek, haşere veya çeşitli dış etkenlerden korunması bakımından önemlidir.


Shrink Makinası Hangi Alanlarda Kullanılır?

Ürün ambalajlama yöntemlerine yönelik son teknolojik gelişmeler ile üretilmiş Shrink Makinaları; gıdadan, kozmetiğe, koli ambalajlama, cam, metal, hırdavat gibi ürünleri ambalajlamada, kablo ve elektrik malzemeleri, içecek, pizza kutuları, kırtasiye malzemeleri gibi farklı birçok alanda kullanılmaktadır. Shrink makinalarının özelliği, daha önce ambalajlanmış veya ambalajsız olan ürünler üzerine şeffaf bir film uygulaması ile kaplanarak ürünün şeklini almasıdır. Bu uygulama ile ürün dış etkenlerden korunarak, muhafaza edilmesi planlanmıştır. Market raflarında bulunan pek çok üründe, shrink Makinası ile yapılmış ambalajları görmek mümkün.

Çay kutuları, yumurta ambalajları, kuruyemiş paketleri veya kozmetik ürünler, şampuan, ıslak mendil gibi farklı alanlarda görebiliriz. Bunun dışında özellikle kargo şirketlerinde de kolilerin ambalajlanması için sık kullanılmaktadır. Üretim yapan birçok fabrikaların en son hattında paketleme bölümünde yerini alan bu makinalar, oldukça yaygın kullanılmaktadır. Yalnız shrink makinaları ile ilgili en önemli detay, kullanılan şeffaf filmin kaliteli olmasıdır. Aksi takdirde paketleme kısmında ve özellikle seri üretimlerde sıkıntı yaratabileceği gibi, bozulmaması ve hava almaması gereken ürünler için de tehlike arz edebilir.

Shrink Makinesinin Firma veya Müşteri Açısından Önemi

Shrink Makinası üretici firmanın tercihine göre kullanılan bir makinedir. Üretim yapan firmalara sağladığı avantajları, ürünün daha güvenilir, daha kaliteli ve estetik olarak daha göze hitap edici görünmesine yarar sağlar. Müşteri açısından değerlendirildiğinde, almak istenilen ürüne karşı duyulan güveni temsil eder. Özellikle gıda ürünlerinde hijyen olmazsa olmazlardandır. Düzgün bir ambalajlama, firmanın ürüne ve müşterisine verdiği değeri gösterir. Bu bakımdan düşünüldüğünde, Shrink makinaları hem üreticisine, hem de tüketicilere güven algısı yaratması bakımından tercih edilmelidir.

SPONSORLU İÇERİK

Milyonlarca Whatsapp kullanıcısına kötü haber... Bilim - Teknoloji O ülke Facebook’u bir ay yasaklayacak Bilim - Teknoloji Efsane oyun konsolu geri dönüyor Bilim - Teknoloji Satışa çıkar çıkmaz kapış kapış gitti Bilim - Teknoloji