Sibaş işçilerinin direnişi sürüyor

Abone ol

Aydın’ın Söke ilçesinde kurulu Sibaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’de sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan işçilerin, 28 Aralık’ta başlattıkları direniş sürüyor.

Aydın’ın Söke ilçesinde kurulu Sibaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’de sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan işçilerin, 28 Aralık’ta başlattıkları direniş sürüyor.

Tek Gıda İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan işçilere, Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nden destek geldi.

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer bir açıklama yayımlayarak, Sibaş işçilerinin yanında olduklarını bildirdi.

İşyeri sendika temsilcisi Mehmet Özen de işverenin toplu iş sözleşme masasına oturması ve işten atılan işçilerin işe geri alınmasına kadar direnişlerinin süreceğini belirterek, eylemlerine daha fazla destek beklediklerini söyledi.

ÖDP: SİBAŞ İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer, Sibaş işçilerinin yanında olduklarını belirterek, “Ekonomik krizle birlikte işten atılan işçi sayısı her geçen gün artarken, Türkiye’nin dört bir tarafında direnişler de artmaktadır. Söke Sibaş işçilerinin Tek Gıda-İş sendikasına üye olup örgütlenme haklarını kullanmalarından dolayı işten atılmalar karşısında başlattıkları onurlu direnişin her zaman yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Yeni Türkiye” diye övündükleri Türkiye’de işçilerin sendikaya üye oldukları için her tarafta işten atılmaya devam ettiğini belirten Başer, şöyle konuştu:

“Flormar, Tariş, Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş de ve yine Sibaş işçileri.. Örgütlenmenin, toplu iş sözleşmesi yapmanın fiili olarak engellenip, yasaklanmaya çalışıldığı bir dönemdeyiz. Cumhurbaşkanının geçtiğimiz günlerde; kendi dönemlerinde grev olmadığını, grev olmuyorsa işçinin hakkını, hukukunu gözetiyorsun’ diye açıklama yaptı. Oysa bugün ülkede; örgütlenen, hak arayan işçilerin ‘krizi fırsata çeviren’ patronlar tarafından işten çıkarılarak, işçilerin işsizlik ve açlıkla terbiye edilmeye çalışıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Grev olmuyorsa bunun nedeni ülkede Anayasaya aykırı bir şekilde grevlerin yasaklanması, hukukun tanınmaması ve yaratılan işsizlik korkusudur.”

Ailesiyle hastane odasında kalan başhekim hakkında karar Güncel Tacizi protesto eden öğrencilerin cezası kaldırılmıyor Güncel Mersin'de tefecilere operasyon Güncel Hayvan yemi yüklü hafif ticari araç yandı Güncel