Sırbistan'da, karantina tedbirleri geriye dönük olarak onaylandı

Abone ol

Sırbistan parlamentosu, ülkede koronavirüs salgının başlamasından beri ilk kez toplandı.

Parlamentonun onayı olmadan ülke çapında olağanüstü hal ilan edildiğine ilişkin yurtiçi ve yurtdışından gelen eleştirilerin ardından Sırbistan parlamentosu, koronavirüs salgının ülkede başlamasından beri ilk kez toplandı. Parlamento geçmişe dönük olarak sıkı karantina tedbirlerini onayladı.

Sırbistan parlamentosu, ülkede koronavirüs salgının başlamasından beri ilk kez toplandı.

Muhalefet partilerinin birçoğu, sıkı sokağa çıkma kısıtlaması ile diğer karantina tedbirlerinin geriye dönük olarak onaylandığı oturumu boykot etti. Nitekim olağanüstü karar mart ayı ortasında takdim edilmişti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Avrupa Parlamentosu ve Sırbistan muhalefetinin yönelttiği, olağanüstü hal nedeniyle demokrasi ve basın özgürlüğünü baltaladığı suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Sırp yetkililer bazı işletmeleri açmak ve 65 yaş üstü kişilerin kısıtlı olarak dışarı çıkmasına izin vermek suretiyle sıkı tedbirleri kısmen hafifletmeye başladı. Ancak 1 Mayıs’ın denk geldiği hafta sonu 83 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sırbistan’da şimdiye kadar 8 bin koronavirüs vakası tespit edildi, 85 kişi hayatını kaybetti.

Rus askeri doktorlar Sırbistan’ın Vršac kentindeki hastaneyi ziyaret etti. Rus doktorlar durumla ilgili gözlem ve hasta muayenelerinin ardından tedavi prosedürlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin tavsiyelerde bulundu.

ABD'de hijyen ürünlerinden zehirlenmeler ikiye katlandı Dünya Fransa'da 11 Mayıs'ta serbest dolaşım sınırlaması kalkıyor, mağazalar açılıyor Dünya İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 27 bin 359'a yükseldi Dünya İngiltere'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 21 bin 678'e yükseldi Dünya