Siyasiler 'hayvan haklarında' birleşti

Abone ol

Sakarya'da patileri ve kuyruğu kesilmiş halde bulunan ve tedavi esnasında hayatını kaybeden yavru köpek olayına siyasiler tepki gösterdi.

Ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi esnasında hayatını kaybeden yavru köpekle ilgili siyasilerden tepki mesajları geldi.

Konuyla ilgili ilk tweet atan isim CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu. Muharrem İnce, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ayakları ve kuyruğu kesilen ve tedavi esnasında hayatını kaybeden yavru köpek için, Twitter hesabından, "Vicdan! Vicdan. Nasıl yapılır bu! Bu vahşet, yapanın yanına kar kalmayacak. Yazıklar olsun. #HayvanaŞiddetSuçtur" diye yazdı.

Muharrem İnce de vahşete sessiz kalmadı

Siyasi isimler bugün de konuyla ilgili mesaj paylaşmaya devam etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından mesajlar paylaştı. Bahçeli mesajlarında, ön ve arka ayakları kesilen ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan yavru köpeğe değindi. Devlet Bahçeli , “Sapanca’da, bir ormanlık alanda, dört bacağı hunharca kesilmiş halde bulunan bir köpek yavrusu insanım diyen herkesi infial ve isyana sürükledi. Gözümün önünden o fotoğraf bir türlü gitmiyor. Cani ruhlular,insanlığın defolu yüzleri minik bir köpeğe kast etmişler! Ne hazin değil mi?” ifadelerini kullandı.

Saray Sözcüsü İbrahim Kalın da konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Kasıt ya da ihmal ne varsa ortaya çıkartılacak. İlgili yasa tasarısının Meclis’ten çıkması isabet olacaktır" dedi.

AKŞENER DE TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de dün Twitter hesabından şu mesajı paylaşmıştı:

Küçücük bir canlıya reva görülen vahşet ülkemizdeki değer ucuzlamasının acı bir tezahürü. Ufacık bir yavru köpeğe kıyanların layıklarını ahirette bulmalarını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Keşke doğru kanunlar ile bu dünyada da bulabilecek olsalardı.

Saray'dan yavru köpekle ilgili yeni açıklama Siyaset Soylu'nun hedef gösterdiği HDP'li isme Suruç gözaltısı Siyaset Ahmet Hakan'dan siyasilere 'kaset' uyarısı Siyaset 'Demokrasiye inanmıyoruz ama oyumuz...' Siyaset