Skandallar peş peşe: İngiltere, Boris Johnson'ın 'şarap-peynir partisini' konuşuyor

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Kovid-19 önlemlerini ihlal ederek başbakanlık konutunda Noel partisi yapıldığı için eleştirilerin hedefi olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve ekibinin geçtiğimiz yılın mayıs ayında çekilen bir fotoğrafı gündem yarattı

GERÇEK GÜNDEM - İngiltere'de son aylarda Kovid-19 önlemlerini ihlal etmekle suçlanan Boris Johnson hükümeti, şimdi de 2020 yılının Mayıs ayında başbakanlık konutunda yapılan toplantıyla ilgili eleştirilerin hedefi haline geldi.

The Guardian, Downing Street'in bahçesinde Boris Johnson, eşi ve 17 çalışanın şarap ve peynir eşliğinde bir araya geldiği bir fotoğraf yayınladı. Fotoğrafın 15 Mayıs 2020'de çekildiği belirtilirken, o dönem Birleşik Krallık'ta yürürlükte olan Kovid-19 kısıtlamalarının ihlal edildiği eleştirisi yapıldı.

Kovid-19'dan yakınlarını kaybeden aileler duruma tepki gösterirken, fotoğrafın çekildiği günlerde cenazeler için bile kişi sayısı kısıtlaması olduğunu ancak aynı dönemde başbakanlık konutunda daha fazla kişinin katıldığı partiler düzenlendiği belirtildi.

BAŞBAKANLIK'TAN 'İŞ TOPLANTISI' SAVUNMASI

Guardian'ın bugün yayınladığı fotoğrafla ilgili olarak Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ise toplantının bir 'iş toplantısı' olduğu belirtildi.

BBC'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Dominic Raab ise "O hafta ne kadar baskı altında ve yoğun bir şekilde çalıştıklarını düşünürseniz, arada bir şeyler içebilirler. Burada olan da bu" dedi.

Bugün yayınlanan fotoğraf Boris Johnson hükümetine kendi koydukları koronavirüs kısıtlamalarını ihlal ettikleri yönünde yapılan ilk eleştiri değil. Geçtiğimiz haftalarda, 2020'nin Kasım ve Aralık aylarında Başbakanlık'ta kuralların ihlal edildiği partiler yapıldığı iddia edilmiş ve bunlarla ilgili görüntüler medyada yer almıştı.

Bu görüntülerle ilgili soruşturma başlatılmıştı.

İŞÇİ PARTİSİ: HALK BIKTI, USANDI

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin maliye sözcüsü Rachel Reeves ise hükümeti "sosyal mesafe konusunda çıkarılan yasaları ihlal etmek" ile suçladı.

BBC'ye konuşan Reeves, "Halk bıktı, usandı. Halk, bu başbakan ve hükümetinden liderlik beklerken, onlar geçen yıl parti verdiklerini gizlemeye çalışıyorlar" dedi.

Cinsel saldırıya uğradığını açıkladıktan sonra ortadan kaybolan Çinli tenisçi: 'Kimseyi suçlamadım' Dünya Japon milyarder ile asistanı uzay gezisi sonrası dünyaya döndü Dünya Hollanda omicron varyantı nedeniyle 4 hafta tam kapanmaya gidiyor Dünya Avrupa omicrona teslim: Artık iki aşı yetmiyor, karantina geri dönüyor! Dünya