Soma davasında karara doğru...

Abone ol

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te 301 işçinin hayatını kaybettiği maden katliamıyla ilgili davanın 22’nci duruşmasına dün devam edildi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın dünkü celsesinde sanık avukatları savunma yaptı. Duruşmada bugün de Can Gürkan ve Alp Gürkan’ın da aralarında olduğu 3 sanığın müdafileri savunma yapacak.

Madenci yakınlarının avukatlarından Berrin Demir’den aldığımız bilgilere göre, sanık müdafilerinin savunmalarını tamamlayabilmesi halinde duruşma bugün bitecek, aksi durumda pazartesiye kalacak. Ardından mahkeme, kararını hazırlamak için bir hafta ara verecek. Bu aranın ardından Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamı olan Soma Katliamı ile ilgili davada karar açıklanacak. İşçi yakınları ve avukatlar, yeni Soma’ların yaşanmaması için mahkeme heyetinin vereceği bu kararın önemine dikkat çekiyor ve adalet talebini dile getiriyor.

Sinem Erköseoğlu'nun ölümünde yeni gelişme! Güncel 'Bıçak parası' alan doktor tutuklandı Güncel Dominik'te öldürülen Baycın’ın ağabeyi konuştu! Güncel Tenha durağı seçti: Dehşeti yaşattı Güncel