SSL Sertifikası ile Websitesi Nasıl Güvenli Hale Getirilir ?

Abone ol

SSL, Güvenli Yuva Katmanı anlamına gelen ve tarayıcı oturumunuzu güvende tutan protokoldür.

SSL, Güvenli Yuva Katmanı anlamına gelen ve tarayıcı oturumunuzu güvende tutan protokoldür. SSL sertifikasına sahip olduğunuzda internet sitenizdeki http uzantısına S eklenir. SSL sertifikası, tarayıcı oturumunuzu güvenli kılan şeydir. Gizlilik ve güvenlik nesnelerin interneti kavramı ile bugünlerde sık sık gündeme gelmektedir. O yüzden zorunlu olmasa bile bu protokole muhakkak sahip olmanız gerekiyor. Aslında, Google yaklaşık 2016 yılından beri SSL sertifikaları talep ediyor.

SSL Sertifikası Nedir?

Şu anda bunları okuduğunuz web sayfasının adres çubuğuna bakın. Asma kilit simgesi ve “http: //” yerine “https: //” bulunuyor mu? Evet, çünkü web sitemizin rapid SSL sertifikası bulunuyor. Harika, ama küçük bir harf ne kadar değişikliğe yol açabilir?

SSL, Güvenli Yuva Katmanı anlamına gelir. HTTPS, Güvenli Metin Aktarım Protokolü anlamına gelir. Sitenin güvenli olduğunu belirtmek için "HTTP" uzantısının yanına S eklenir. SSL, aslında tarayıcınızla ana sunucu arasındaki bağlantıyı sağlayan dijital bir sertifikadır. Güncellenmiş ve daha güvenli sürümlere ise teknik olarak TSL denir. Ancak SSL zaten yerel düzeyde olduğundan, yine de tercih edilen terimdir. SSL sertifikasına sahip olmak, bir sitenin güvenli olduğunu gösteren birkaç göstergeden biridir.

Neden SSL Sertifikası Gerekiyor?

Daha önce bir web sitesinde form doldururken e-posta adresi, kredi kartı numarası, adresiniz veya başka bir kişisel bilginizi yazdıysanız güvende olmak istersiniz. Bir şeyi çalmak için en iyi zaman, geçiş işlemidir. Bilgisayar korsanları da bu mantığı takip eder, çünkü veriler bir yerden başka bir yere aktarılırken daha savunmasızdır. Güvenli olmayan web sitelerinden bilgi çalmak, son derece kolaydır.

Comodo SSL sertifikaları bunu önlemeye çalışır. İki sistem arasında güvenli bir bağlantı kurarlar. Böylece Twitter hesabınıza giriş yaparken aynı zamanda internetten alışveriş de yapabilir ve yine de güvende olursunuz. Sertifikalar, herhangi bir amatör hackerın indirmesini ve okumasını önlemek için verileri korumak ve şifrelemek için şifreleme algoritmaları kullanır.

Veri güvenliği SSL'nin temel noktası olsa da, web sitenizde ucuz SSL istemenizin tek nedeni bu değildir. Google sıralamasının SEO ve pazarlama için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Bu yüzden HTTPS sonuçlarına HTTP'den daha öncelikli olarak yer verilir. Daha da önemlisi, SSL’nin görünür işaretleri müşterilerin güvenini artırır. URL'deki "s", kapalı asma kilit simgesi ve yeşil adres çubuğu, web sitesi ziyaretçilerine bilgileriinn sitenizde güvenli olduğunu ve müşteri güveninin sizin için çok değerli olduğunu gösterir.

SSL Sertifikanız Nasıl Kontrol Edilir?

SSL sertifikanız olup olmadığını kontrol etmenin en kolay yolu adres çubuğunuza bakmaktır. Adreste kapalı bir asma kilit simgesi ve https varsa SSL sertifikası kullanıyorsunuz demektir. Bazı tarayıcılar adres çubuğunu otomatik olarak yeşile döndürür. Chrome hızlı bir kontrol yapmayı kolaylaştırır: Asma kilit simgesine tıkladığınızda söz konusu sitenin SSL durumu hakkında bilgi görürsünüz. Adres çubuğundaki asma kilit simgesine tıklamak web sitesinin güvenli olduğunu belirtir.

SSL sertifikanızın durumunu kontrol edebileceğiniz birkaç site de vardır. Tek yapmanız gereken site URL'nizi yazmaktır. Bazen bir SSL sertifikanız olabilir, ancak web siteniz hala güvensiz olarak görünecektir. Bunun çeşitli nedenleri olabilir: yanlış yapılandırma, yalnızca kısmi SSL desteği ve güvenli olmayan üçüncü taraf içeriği. Ancak neyse ki, SSL denetleyicileri müşterilerden önce herhangi bir güvenlik açığını bulmanıza yardımcı olacaktır.

SSL Sertifikası Nasıl Satın Alınır?

Hangi sertifikanın ihtiyaçlarınıza daha uygun olduğuna karar verin.

Alan Adı Doğrulama: En iyi kişisel web siteleri, bloglar, genel portföyler ve benzeri kredi kartı bilgileri veya giriş bilgileri toplamayan siteler için kullanılır. Bu sertifikayı elde etmek için herhangi bir belge gerekmez; yalnızca alan adını kaydeden kişi olmanız gerekir.

Kuruluş Doğrulaması: Müşteri ve giriş bilgileri talep eden siteler için kullanılır. Bu sertifika, site sahibinin bilgilerini doğrulamak için çeşitli belgeler gerektirir.

Genişletilmiş Doğrulama: Kredi kartı verileri gibi hassas bilgiler toplayan ve bu nedenle fazladan şifreleme gerektiren siteler için tercih edilen güvenlik düzeyidir. Bu sertifika, site sahibinin bilgilerini ayrıntılı bir şekilde incelemek için belge talep eder.

Seçtiğiniz SSL sertifikası için gerekli evrakları derleyin.

Gerekli belgeler sertifika türüne göre değişir, ancak https://www.sslsepeti.net/ adresinde ihtiyacınız olabilecek şeylerin kapsamlı bir listesi vardır. Süreci hızlandırmak için bilgilerinizin güncellendiğinden emin olun.

Satın alındıktan sonra SSL sertifikanızı etkinleştirin ve yükleyin.

SSL'nizi satın aldıktan hemen sonra etkinleştirebilirsiniz; firma, doğrulama işlemi tamamlandıktan sonra yükleme talimatlarını ve sertifikayı sunacaktır. Sertifikanız yüklendikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tuzla'da kumaş fabrikasında yangın; 5 işçi mahsur kaldı Güncel 81 ile gönderildi: İçişleri’nden valiliklere ‘koronavirüs’ kararları Güncel İşte bir hafta içinde CİMER'e gelen koronavirüs başvuru sayısı... Güncel Yargıda verilen ilk koronavirüs kararı Güncel