Süper Lig'de ilk Galatasaray'dan: İşte maske sponsorluğunun detayları

Abone ol

Futbola dönüşün detaylarının belli olmasının ardından Galatasaray maske sponsoru almak için çalışmaları hızlandırdı.

Türkiye liglerinin 12 Haziran'da yeniden başlatılacağının açıklanmasının ardından bir çok kulüp transfer, yabancı sınırlaması, düşme olup olmaması gibi konulara eğilirken, Galatasaray bu tartışmalardan uzak durmaya gayret etti.

Aslan, yedek futbolcuların ve teknik adamların maç sırasında takmak zorunda oldukları maskeye reklam alan ilk kulüp olmak üzere.

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF Sağlık Kurulu ile yaptığı toplantının ardından Süper Lig'in 12 Haziran 2020'de başlayacağını açıklamıştı.

Süper Lig'de oynanacak 8 karşılaşma için takımlar harıl harıl çalışmaya devam ediyor.

Futbol kulüpleri, pandemi sürecinde kayıplarını biraz olsun telafi etmek amacıyla yeni projeler de geliştiriyor. Birçok Süper Lig kulübü, transfer, yabancı sınırlandırılması, düşme olup olmaması, maçların gündüz mü yoksa gece mi oynacağı konularına odaklanırken, Galatasaray gelirini artırmak için yaptığı arayışlar nakite dönmek üzere.

Mönchengladbach’ın başlattığı ‘karton taraftar’ projesinden esinlenen Galatasaray, 149 TL ödeyen taraftarların maketlerini, bundan sonra iç sahada oynayacağı 3 maçta tribünlere yerleştirileceğini açıklamıştı.

İMZA AN MESELESİ

Maçlar başladığında kulübedeki yedek futbolcular ve teknik adamların müsabaka süresince takmak zorunda olduğu maskeler de kulüpler için yeni bir gelir kapısına dönüşmek üzere.

Sarı kırmızılıların maske üreten bir firma ile büyük ölçüde anlaştığı belirtildi. Fenerbahçe ve Beşiktaş da bazı firmalarla görüşmelerini sürdürüyor.

Maske, kullanım yeri ve amacı itibarıyla son derece çok değerli bir reklam alanı. Kameraların en çok gösterdiği yer olan suratlara takılıyor olması ve korona virüse karşı önlem amacıyla kullanılması, maskeyi şirketler açısından cazip hale getiriyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Maskelere reklam alınması ilk gündeme geldiğinde en çok merak edilen konu; mevzuatın buna izin verip vermeyeceği idi. TFF’nin Sportif Ekipmanlar Talimatı’na göre herhangi bir sakınca yok.

6. maddenin 4. fıkrasında konu ile ilgili, “Kulüpler, forma setleri dışındaki sportif ekipmanında bulunduracakları reklamların hangi şekilde olacağını serbestçe belirleme hakkına sahiptir. Reklamların mevzuata uygun olup olmaması hususunda tüm sorumluluk kulüplere aittir” hükmü yer alıyor.

Islam Slimani'den Türkiye yorumu: Başka bir dünyaydı Spor Koronavirüs vakalarıyla sarsılan Juventus'ta test sonuçları açıklandı Spor İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Enrique'tan seyircisiz futbol için tartışma yaratacak benzetme Spor Osmanlıspor'da Ali Güneş dönemi Spor