Suriye'de de savaşan Rus general Ukrayna ordusu tarafından öldürüldü

Abone ol

Ukrayna ordusunun daha önce Suriye, Kuzey Kafkasya ve Abhazya gibi cephelerde savaşan Rus Tümgeneral Andrei Şukovetskiy'i öldürdüğü açıuklandı.

GERÇEK GÜNDEM - Ukrayna ordusunun, birkaç gün önce Rusya Merkez Askeri Bölgesi 41. Karma Silahlar Ordusu'nun ikinci komutanı Tümgeneral Andrei Şukovetskiy'i öldürdüğü açıklandı.

Rus generalin nasıl öldüğüne ilişkin detaylar henüz açıklanmazken, Kremlin destekli Pravda gazetesi Şukovetsky'nin Ukrayna'da bir özel operasyon sırasında öldüğünü yazdı.

TASS haber ajansı, Şukovetsky'nin geçtiğimiz yıl Putin tarafından 41. ordunun ikinci komutanlığına atandığını bildirdi.

Rus general daha önce 7. Hava İndirme Bölüğü'nün de komutanlığını yapmıştı.

Suriye'de de görev yapan Şukovetskiy, cesareti nedeniyle iki takdir madalyası almıştı. Rus general Suriye'nin yanı sıra Kuzey Kafkasya ve Abhazya'daki operasyonlara da katılmış ve Kırım'ın ilhakında üstlendiği rol ile övgü toplamıştı.

Ukrayna'nın eski altyapı bakanı Volodimir Omelyan da yaptığı açıklamada Şukovetskiy'nin öldürüldüğünü doğruladı. Omelyan çatışmaların başlamasının ardından silahlanarak Kiev savunmasına katılmıştı.

ABD'li savunma yetkilileri, Şukovetskiy'nin ölümünü henüz doğrulayamadıklarını belirtti.

Pravda'nın yanı sıra Rusya'da Facebook yerine kullanılan sosyal medya platformu VK'da, Rus subaylarının kullandığı bir grupta da Şukovetskiy'nin ölümü doğrulandı.

Olası 3. Dünya Savaşı insan uygarlığının gündeminde: İşte Türkiye'nin senaryolardaki yeri Dünya Kuğu Gölü Balesi ile veda ettiler: Ukrayna'ya yönelik işgale 'savaş' diyen Rus kanalı kapatıldı Dünya Kiev'e ilerleyen 64 kilometrelik Rus askeri konvoyu görüntülendi Dünya Dünyanın gözü Zaporijya Nükleer Santrali'nde: Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu son durumu açıkladı Dünya