Suudi Arabistan'da Türk mallarına boykot büyüyor: İktidar sessiz

Abone ol

Körfez ülkelerinde Türk mallarına yönelik boykot giderek büyüyor. Suudi Arabistan’ın en büyük market zincirleri boykota katıldıklarını sosyal medya hesaplarından duyurdu. AKP hükümeti ise henüz sesliğini koruyor.

Körfez ülkelerinde Türk mallarına yönelik boykot giderek büyüyor. Suudi Arabistan’ın en büyük market zincirleri boykota katıldıklarını sosyal medya hesaplarından duyurdu. AKP hükümeti ise henüz sessizliğini koruyor.

Suudi Arabistan’da Türk mallarına uygulanan ambargo giderek büyüyor. Ancak iktidar boykotu görmezden gelmeye devam ediyor.

Suudi Arabistan’da yerel marketler kapılarına ‘Türk mallarını satmıyoruz’ dövizleri asmaya başladı. Ülkenin en büyük market zincirlerinden Othaim Markets de boykota katıldığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Bir milyon takipçili Twitter hesabından açıklama yapan market, “Liderlerimizin ve vatanımızın yanında yer alarak, vatani görevimiz gereği Türk mallarını boykot ettiğimizi duyuruyor, şirket yönetimine, ürün ithalatının durdurulması ve depolardaki malların tüketilmesi talimatı verildiğini bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülke genelinde 246 şubesi bulunan market, gönderiyi Twitter profilinde başa sabitledi. Ardından ülke genelinde çok sayıda büyük firma boykot kararlarını sosyal medya hesaplarından duyurmaya başladı.

Suudi medyasına göre kampanyaya katıldığını söyleyen firmalar şöyle Kaffary Group, Watania Stores, Tamimi Markets.

KURTULMUŞ: CİDDİYE ALMIYORUZ

Körfez ülkeleri arasındaki gerilimde Katar’dan yana taraf sergileyen AKP hükümeti, başta Suudi Arabistan, Fas ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Körfez ülkelerinin ambargosuyla karşı karşıya. Gayri resmi büyüyen ambargo Suudi Arabistan Ticaret Odası Başkanı Ajlan al-Ajlan‘ın açıklamalarıyla resmiyet kazandı. Konuya ilişkin iktidar cephesinden cılız “gülüp geçiyoruz” açıklaması geldi. AKP’li Numan Kurtulmuş, boykot çağrılarını ciddiye alamadıklarını söylese de artan ambargolara karşı ne yapılacağına dair bir açıklamada bulunmadı.

Irak dahil 8 körfez ülkesi özellikle 2012'deki Mısır Darbesi'nden bu yana sert gerilimler yaşıyor. Suudi Arabistan, Mısır'da Müslüman Kardeşler hükümetinin devrilmesini desteklerken, Müslüman Kardeşler'in finansörü konumundaki Katar, Türkiye ile birlikte Mısır'a karşı pozisyon almıştı. Yıllar içinde inişli çıkışlı yaşanan gerilimler içinde Körfez'de savaş olasılığı dahi konuşulmuş, bunun üzerine Türkiye, Katar'da askeri üs kurarak ortaklığını başka bir boyuta çıkarmıştı. Ancak Türkiye bugünlerde Katar için tüm Körfez'i karşısına almış durumda.

Doğalgaz keşfi ile ilgili yanıt bekleyen sorular Ekonomi Dolar/TL kuru yeni haftaya nasıl başladı? Ekonomi Çin ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 4.9 büyüdü Ekonomi Ücretliler beyan usulünde vergilendirilse ne olurdu? Ekonomi