Suyun özelleştirildiği tek mahallede yurttaşlar, eylem yaptı

Abone ol

Türkiye’de en yüksek su bedelini ödeyen Muğla Güllük halkı, suyun özelleştirilmesini ve artan fiyatları protesto etti.

Türkiye'de içme ve kullanma suyunun özel bir şirket tarafından sağlandığı tek yer olan Muğla’nın Milas İlçesinin Güllük mahallesinde yurttaşlar, suyun özelleştirilmesini ve fiyatları protesto etti.

Evrensel'den Yusuf Gürsucu'nun haberine göre, 2006 yılında Akfen Holding’le imtiyaz sözleşmesi yapılarak 35 yıllığına devredilen içme ve kullanma suyu ile atık sular bu şirket tarafından işletilirken; Güllük halkı geçtiğimiz gün yapılan yürüyüşte, “Güllük uyuma suyuna sahip çık” sloganıyla pahalı su tarifesini ve içilemez-kullanılamaz durumdaki suyu protesto ederek, suyun arıtılmadan çeşmelerden akıtıldığını söyledi.

“SAĞLIKLI ORTAMDA YAŞAMA HAKKIMIZ İHLAL EDİLMEKTE”

Güllük Körfezi Koruma Platformu yaptığı yazılı açıklamada, “2005 yılında Güllük Belediyesi bir imtiyaz sözleşmesiyle beldede su ve kanalizasyon hizmetini özelleştirmiş, ülkemizde başka bir örneği olmayan bu uygulamayla su ve kanalizasyon hizmetleri 35 yıllığına özel bir şirkete devredilmiştir. Geçen 15 yıllık sürede ne yeni bir kanalizasyon yatırımı yapılmış, ne de musluktan akan su içilebilir hale gelmiştir. En temel insan haklarından olan ‘içilebilir, ulaşılabilir, ucuz (ve hatta bedava) su hakkı’ ile ‘etkin ve sıhhi bir arıtma ile sağlıklı bir ortamda yaşama hakkımız’ ihlal edilmektedir” diye belirtildi.

Rize'de halk sokağa indi: 'Çarpilduk, yanduk' Güncel Aysel Tuğluk Adli Tıp'ta gözlem altında tutulacak; 'Serbest bırakın' çağrısı Güncel Türkiye’nin devlete ait ‘tek’ bakımevinde otizmli bireye şiddet: Kaburgaları kırılmış, kimsenin haberi olmamış Güncel Demirtaş'tan seçmeli ders çağrısı Güncel