Taksimetre açmadığı için ceza yazılan taksiciden savunma: Açmak zorunda olduğumla ilgili fikrim yoktu

Abone ol

Fatih'teki denetimlerde taksimetre açmadığı için ceza yazılan bir taksi sürücüsü, ''Açmak zorunda olduğumla ilgili fikrim yoktu'' diyerek kendini savundu.

İstanbul Fatih'te sivil trafik polislerinin gerçekleştirdiği denetimde yolcu seçen ve taksimetre açmayan sürücüler ceza yazıldı.

Aksaray Metro İstasyonu önündeki denetimde sivil ekipler, kurallara uymayan taksi sürücülerini tespit etti.

Denetimde emniyet kemeri takmayan 1 sürücüye 144 TL, taksimetre açmayan 1 taksi sürücüsüne ise 652 TL para cezası kesildi. Yolcu seçen bir sürücüye de bin 339 TL cezai işlem uygulanırken 10 gün aracını bağlandı.

'AÇMAK ZORUNDA OLDUĞUMLA İLGİLİ FİKRİM YOKTU'

Taksimetre açmayan taksici Burak Başel, “Kendisi sürekli müşterim. Taksimetre açmamı istemiyor. Açmak zorunda olduğumla ilgili fikrim yoktu” dedi.

Denetimde bir kusuru bulunmayan taksi sürücüsü Remzi Tecik, “Denetimleri çok iyi buluyorum. Taksimetre açmaları lazım. Yolcu seçmemeleri lazım. Biz düzgün bir vaziyette çalışıyoruz. Trafikte onları yakalamamız lazım” ifadelerini kullandı. (İHA)

Barolar Birliği öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen hakkında harekete geçti Güncel 103 emekli amiral, 21 Mart'ta hakim karşısına çıkacak Güncel Hülya Avşar'ın umurunda değil: 'Simite takılanlar; hiçbirinizi takmıyorum ve saymıyorum' Güncel Evsiz kalan aile, 3 yaşındaki çocuklarıyla bir mağarada yaşıyor Güncel