Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir?

Abone ol

Son yıllarda sigorta ürünleri arasında en çok tercih edilenlerden biri tamamlayıcı sağlık sigortası oluyor.

Son yıllarda sigorta ürünleri arasında en çok tercih edilenlerden biri tamamlayıcı sağlık sigortası oluyor. Ancak halen çok sayıda kişinin bu sigorta türü hakkında bilgi sahibi olmadığını da belirtebiliriz. Oysa sağlığına önem verenler için tamamlayıcı sağlık sigortasının son derece önemli olduğu da aşikar. Çünkü bu sigortaya sahip olanlar Sosyal Güvenlik Kurumu anlaşması olan sağlık kuruluşlarında SGK tarafından karşılanmayan sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor.

Bu noktada kritik bir unsurdan söz etmek gerekir. Sağlık sigortası ile tamamlayıcı sağlık sigortası birbirinden farklı ürünlerdir. Tamamlayıcı sağlık sigortası özel sağlık sigortası poliçelerine ekonomik bir alternatif olarak değerlendirilmesi gerekiyor. SGK ile anlaşması olan özel hastanelere gittiğinizde ve sağlık hizmeti aldığınız daha çok daha düşük rakamlarla ödeme yapma şansınız bulunuyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının genellikle 2 farklı seçenek halinde sunulduğunu belirtebiliriz. Bunların ilki sadece yatarak tedavi kapsayan sigorta türüdür. Bir diğeri ise yatarak tedavi ile birlikte ayakta tedaviyi de kapsayan sigortadır. Genel olarak bakıldığında ikinci seçeneğin daha fazla tercih edildiğini görebiliyoruz. Çünkü ayakta tedavi masrafları da SGK tarafından karşılanmadığında çok ciddi rakamlara ulaşabiliyor. Bu gibi durumlarda bütçe yetersizliği gibi sorunlar yaşamak istemeyenler ayakta tedavinin de sigorta tarafından karşılanması talebinde bulunuyor. Dolayısı ile tercihini bu ikinci seçenekten yana kullanıyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Özellikleri Neler?

Çok sayıda farklı sigorta firması tarafından sunulan tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü modüler bir yapıya sahip olduğunda daha avantajlı bir form kazanabiliyor. Bu nedenle çok sayıda kişinin rotasını Generali Sigorta’ya çevirdiğini söyleyebiliriz. Modüler bir yapıya sahip olan sigorta poliçesinin neleri kapsayacağı tamamen kişinin kendisi tarafından belirlenebiliyor. Bir anlamda sigorta poliçesinin kişinin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebildiğini belirtebiliriz.

Oldukça yüksek standartlarda sağlık hizmeti alındığında bile gayet düşük rakamlarla ödeme yapma şansına sunan generali sigorta tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü sağlık hizmeti almak için gönül rahatlığı ile özel hastaneleri tercih edebilmenizi sağlıyor. Bununla birlikte istenmesi halinde check up seçeneğinin de sigorta kapsamına alınması mümkün olabiliyor. Belirli periyotlarla sağlık durumunun gözden geçirilmesini isteyenler için check-up son derece önemli bir seçenek haline dönüşüyor.

Generali Sigorta internet sitesinde konu ile ilgili çok daha detaylı bilgi bulabilirsiniz. Örneğin tamamlayıcı sağlık sigortası ömür boyu yenileme garantisi bulunuyor. Bir defa yaptırdığınızda yaşamınız boyunca sigorta poliçesinin süresi doldukça yenilenmesini sağlayabiliyorsunuz. Dilerseniz tamamlayıcı sigorta teklifi almak için tıklayın ve siz de sigortanızı yaptırın!

'Ekmek alma bahanesi'yle dışarı çıkıp drift yapan sürücü için yakalama kararı Güncel Rize'de karantina altındaki vatandaşlara kemençeyle moral konseri Güncel Almanya'da yaşayan 238 Türk vatandaşı Samsun'a getirildi Güncel Hatay'da tedavisi tamamlanan çift alkışlarla taburcu edildi Güncel