TBMM Başkanı Şentop'tan İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Abone ol

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HaberTurk canlı yayınında Erdoğan tarafından tek taraflı feshedilen İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HaberTurk canlı yayınında Erdoğan tarafından tek taraflı feshedilen İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin açıklama yaptı.

Şentop'un açıklamaları şöyle: ''Şu an İstanbul Sözleşmesi yürürlükte. 3 ay geçtikten sonra. Sözleşmeden nasıl çıkılacağı bildiriliyor. Tanımış olduğu sürenin bitmesi gerekiyor. İstanbul Sözleşmesi'nin maddelerine yapılan mahkemelerce atıfa rastlamadım. Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun var. O kanun yürürlükte. Mahkemeler o kanuna binaen uygulama yapıyor. O kanun ancak kanunla değiştirilebilir. Sokaktaki vatandaşın İstanbul Sözleşmesi üzerinden kadına karşı şiddete karşı şu çok önemlidir, ahlaki olarak kötüleştiriyor tartışmasını mübalağalı buluyorum. Bu konularda iç hukuk düzenlemeleri önemli. Sözleşme bir çerçeve sunuyor sadece.

Bu konuda nihai bir değerlendirme yapmam doğru değil. Herkes kendi bulunduğu tırnak içerisinde sosyolojik cemaati içerisinden bakıyor. O cemaatin beslendiği bilgi kaynaklarından beslenerek konuya bakıyor. Karşı çıkanlar da var. Bir taraf o tarafı görmüyorum. Ben gerek kanunun 6284 sayılı kanun, ufak tefek eksiklikler dile getiriliyor.

Tamamlandıktan sonra bu kanunun yeterli olacağı kanaatindeyim. Şikayetçi olunan hususlar idarenin ve yargının uygulamalardan kaynaklandığı hususlar olduğunu, hukuki eksiklikler varsa bunları tamamlama yönünde adımlara sebebiyet vereceği kanaatindeyim. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere kadına karşı şiddetle mücadelede kararlı ifadeleri oldu. Şimdi 'sözleşme gitti şiddet artacak' demek uluslararası realiteye uygun değil.''

İYİ Parti milletvekili Enez Kaplan koronavirüse yakalandı Siyaset Canlı yayında açıkladı: Mansur Yavaş fotoğrafının asılmasını neden yasakladı? Siyaset HDP eski milletvekili Kadri Yıldırım beyin kanaması geçirdi! Siyaset 'YSK, seçime girecek parti sayısını 19'a yükseltti' Siyaset