TOKİ'nin inşaatında işçilerin hakkı gasp edildi!'

Abone ol

Antalya Manavgat’ta TOKİ ve Eneray Yapı işbirliğinde yapılan inşaatta işçilerin parası eksik ödendi. İşçiler bugün Ankara’da Yapı’nın genel merkezi önünde eylem yapacak.

Antalya Manavgat’ta TOKİ ve Eneray Yapı işbirliğinde yapılan inşaatta işçilerin parası eksik ödendi.

Birgün'de yer alan habere göre; İnşaat-İş Sendikası’nda örgütlü işçiler bugün Ankara’da Yapı’nın genel merkezi önünde eylem yapacak. İşçilerin 50 bin lira alacağı olduğunu aktaran İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Yunus Durdu “Biz arkadaşlarımızın hakkını almadan geri adım atmayacağız” derken işçiler ise “Sadece alın terimizin karşılığını istiyoruz” diye konuştu.

Ücretler de sigortalar da eksik

Manavgat’ta TOKİ ve Enaray yapı işbirliğinde yapılan inşatta çalışan, taşeron firma Fansa Yapı Sistemleri’ne bağlı olan 14 işçinin ücretleri eksik yatırıldı. İnşaat İş Sendikası’na üye işçiler 50 bin lira alacakları olduğunu ve sigortalarının da eksik yatırıldığını söyledi.

İşe başlarken sadece sözlü bir anlaşma yapabildiklerini aktaran bir işçi süreci şöyle anlattı: “Biz kendileriyle sözleşmeyi imzalamak istediğimiz zaman, ‘sözleşmeyi hazırlıyoruz’ veya ‘patron gelmedi’ sözleri ile bizi oyaladılar. Sözlü anlaşmayla aylarca çalıştık. Aylık 15 bin lira ve yemek de onlardan olacaktı. Biz bu parayı aramızda paylaşacaktık. Ancak bizim paramızı eksik yatırdılar. Sigortamızı da 10 gün erken sonlandırdılar” dedi.

Dolarda yükseliş sürecek mi? Piyasalarda son durum Ekonomi Doğruysa çok vahim: Finansbank, Turkcell ve Garanti'den 38 Milyon kişinin bilgileri sızdırıldı! Ekonomi Onur Air iflasın eşiğinde Ekonomi Sedat Peker'in 'Demirören' iddiasından sonra Ziraat Bankası'yla ilgili çok konuşulacak soru! Ekonomi