Tony Blair: Batı dominasyonu sona erdi, en büyük değişim Rusya'dan değil Çin'den gelecek

Abone ol

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Ukrayna savaşıyla birlikte dünyada Batı hakimiyetinin sona erdiğini ve 21. yüzyılın en büyük değişiminin Rusya'dan değil Çin'den geleceğini söyledi

GERÇEK GÜNDEM - Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Ukrayna'da devam eden savaşla ilgili yaptığı açıklamada savaşın Batı'nın dominasyonunun sona erdiğini gösterdiğini söyledi.

Dünyanın, İkinci Dünya Savaşı'nın sonu ve SSCB'nin yıkılışı kadar önemli bir dönüm noktasında olduğunu belirten Blair, bu iki döneme kıyasla Batı'nın bu kez hakim konumda olmadığını belirtti.

Londra'da bir forumda konuşma yapan Blair, "Batı'nın siyasi ve ekonomik dominasyonunun sonuna geliyoruz. Dünya en az çift kutuplu, muhtemelen çok kutuplu bir hale dönüşecek. Bu yüzyılın en büyük jeo-politik değişimi ise Rusya'dan değil Çin'den gelecek" ifadelerini kullandı.

Batı'nın rasyonel sayılabilecek şekilde hareket etmesi için Çin'e güvenemeyeceğini belirten Blair, "Çin'in bir süper güç haline gelmesi doğal ve makul. Bir Sovyetler Birliği değil. Savunma harcamalarını artırmalı ve askeri üstünlüğümüzü korumalıyız." şeklinde konuştu.

Tony Blair, 1997-2007 yılları arasında 10 yıl boyunca Birleşik Krallık başbakanlığı görevini yürütmüştü.

Kremlin'den Tahran'daki üçlü zirveyle ilgili açıklama: Sıcak noktalarda yaşananlar ele alınacak Dünya Avrupa Birliği Rus gazına alternatifi Azerbaycan'da buldu: Toplam tedarik iki kat artacak Dünya Fransa'da 7 gün önce başlayan yangın hala söndürülemedi Dünya İngiltere'de ilk kez aşırı sıcaklık uyarısı: Ülke tarihinin en sıcak günü yaşanabilir Dünya