Torun: Her sokakta vatandaşlarımızla buluşacağız

Abone ol

CHP'nin düzenlediği 23 Haziran İstanbul seçimi bilgilendirme toplantısında konuşan Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarını eleştirdi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da 31 Mart yerel seçimlerin en başarılı partisinin CHP olduğunu ifade ederek, "Bakıldığında nüfusun yarısı CHP’li belediyelerdedir, Türkiye ekonomisinin yüzde 70’i CHP’li belediyelerde gerçekleşmektedir" diye konuştu.

"23 Haziran öncesinde Türkiye’deki 249 belediye başkanımızın da çalışmalarından faydalanacağız. Hemşehri gruplarına dokunarak, onları ziyaret ederek çalışmalarını sürdürecekler" diyerek 23 Haziran'da partisinin yapacağı seçim çalışmalarının genel hatlarını şöyle aktardı:

"İstanbul’da yaşadığımız başarı da, Türkiye genelinde yaşadığımız başarı da sürpriz değil. CHP’nin ayrıştıran değil birleştiren bir anlayışla hareket etmesinin sonucudur. 31 Mart’ın galibi ve en başarılı partisi CHP’dir. Bakıldığında nüfusun yarısı CHP’li belediyelerdedir, Türkiye ekonomisinin yüzde 70’i CHP’li belediyelerde gerçekleşmektedir.

23 Haziran öncesinde Türkiye’deki 249 belediye başkanımızın da çalışmalarından faydalanacağız. Hemşehri gruplarına dokunarak, onları ziyaret ederek çalışmalarını sürdürecekler. İstanbulumuzun her bölgesinde, her sokağında mutlaka hemşehrilerimizle bir araya geleceğiz. 16 milyon İstanbulluya yaşanan bu süreci anlatacağız. Bu süreci onlar da vicdanlarında tartarak, ölçerek bir hakkın yönünde muhakkak çaba göstereceklerdir.

Birçok belediyemiz göreve başlar başlamaz kendi il ve ilçelerin farkındalığı hemen vatandaşlarımıza hissettirdi. Halktan yana, halkçı belediye anlayışını ortaya koydu. İmamoğlu da 20 günlük görev süresinde aile ekonomilerine en az 200-300 lira katkı koyacak çalışmalar yaptı. Bu da meclis tarafından tescillendi zaten. Bu yaptığı hizmetler, 23 Haziran’dan sonra da bunu artarak süreceğinin göstergesi.

Martın sonu bahar demiştik, baharın sonunda da inşallah yaz gelecek ve İstanbullular yazın güzelliğiyle, sıcaklığıyla karşılaşacaklar."

CHP'den İçişleri Bakanı Soylu'ya: Bu ülkede güvenliği sağlaması gereken kişi, güveni sarsacak açıklamalar yapıyor; düşündürücü

İçişleri Bakanı 2016'dan bu yana terör saldırısı olmuyor, 2,5 yıldır Türkiye'yeyi iyi yönetiyoruz dedi. Ama 10 gündür de terör duyumları alıyoruz diyerek saldırı ortamı olduğunu ima etti. İkinci açıklamasında yanılmıyorsam 700 sayısını verdi, sandık başkanının FETÖ ile ilişkili olduğunu söyledi. Bu açıklama bir taraftan sandık başkanı olacaklar üzerinde bir kuşku ve tedirginlik yaratıyor olabilir. Seçim döneminde Sayın İçişleri Bakanı çok öndeydi. Yine kendisini görüyoruz. Bu açıklamalarla ilgili ne düşünmektesiniz?

Sorusuna ise Torun "Bu ülkede güvenliği sağlaması gereken, o görevin başında olan biri, Türkiye'de güveni sarsacak açıklamalar yapıyor. Bu da düşündürücü." yanıtını verdi.

Kaftancıoğlu: 20 ilde hemşehri çalışması, 150 bin İstanbul Gönüllüsü

Salıcı: Kazandığımız seçimi yeniden kazanmaya zorlanıyoruz!

Onursal Adıgüzel: İş bize düşüyor, bütün kontrolleri yapıyoruz! Siyaset Salıcı: Kazandığımız seçimi yeniden kazanmaya zorlanıyoruz! Siyaset Kaftancıoğlu: 20 ilde hemşehri çalışması, 150 bin İstanbul Gönüllüsü Siyaset DSP'de flaş İmamoğlu istifası! Siyaset