TRT sunucusu, Ulaştırma Bakanlığı'na ait yol için İBB'yi sorumlu tuttu: KGM yanıt verdi, tweetini sildi

Abone ol

TRT Haber Sunucusu Işıl Açıkkar, Ulaştırma Bakanlığı’nın sorumluluk alanı olan TEM Otoyolu’nda mahsur kalan araçları paylaşarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni sorumlu tuttu. Karayolları Genel Müdürlüğü yanıt verince söz konusu paylaşımını sildi.

İstanbul’da perşembe günü başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde etkisini artırdı. TEM ve D-100 kara yolunda araçlar kar yağışından dolayı yavaş şekilde ilerledi.

TRT Haber Sunucusu Işıl Açıkkar, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın sorumluluk alanı olan TEM Otoyolu’nda mahsur kalan otomobilleri paylaşarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) sorumlu tuttu.

KGM YANIT VERDİ, PAYLAŞIMINI KALDIRDI

Açıkkar'ın paylaşımına yanıt Karayolları Genel Müdürlüğü'nden (KGM) geldi. KGM'den yapılan paylaşımda, Açıkkar'ın fotoğrafını paylaştığı yolun açıldığı bilgisine yer verildi.

Karayollarının cevabından sonra Işıl Açıkkar tweetini sildi.

ERDOĞAN’A SORUSUYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Işıl Açıkkar, 2019'da tekrarlanan İBB seçimlerinden önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı televizyon programında, Ekrem İmamoğlu’nun insanlara umut aşıladığını, kucaklayıcı vaatlerde bulunduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu soruyu yöneltmişti:

“Millet İttifakı adayı İstanbul özelinde hükümetinizin pek çok politikasını eleştiriyor, eleştirmeye devam ediyor. İnsanlara umut aşılıyor, kucaklayıcı vaatlerinde bulunuyor vesaire… Haliyle kamuoyu da bundan çok etkileniyor. Şimdi efendim beni mazur görün. Siz bu ülkenin Cumhurbaşkanısınız. Sizin diliniz keskin mi efendim? Siz sert mizaçlı biri misiniz? Sizi babacan, oldukça duygusal, insan odaklı biri olarak tanıdık halk sizi böyle sevdi. İşte bu noktadan sonra artık kucaklayıcı daha yumuşak bir dile mi ihtiyaç var?”

Açıkkar'ın sorusu, programda gergin anların yaşanmasına sebep olmuştu.

Nagehan Alçı'nın 'kamuflajlı' fotoğrafı Habertürk'ü karıştırdı: Mehmet Akif Ersoy'dan sert tepki Medya Fahrettin Altun’un tepki çeken tweeti: ‘Bu paylaşımın asıl nedeni, yeni düzenlemeye hazırlık’ Medya Uğur Dündar'dan sert tepki: Tansu Çiller'e 'tutulmayan söz'ü hatırlattı! Medya Müge Anlı'ya tepki yağdı: 'Sen almazsan karına, üst komşusu alır!' Medya