Tuncay Özkan'ın ardından And'dan da Özışık'ın iddialarına açıklama geldi

Abone ol

Süleyman Özışık'ın "CHP’li belediyede 350 milyonluk rant" yazısında Tuncay Özkan ile ilgili ortaya attığı iddialara konu olan firmadan açıklama geldi.

İktidar yanlısı Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık bugünkü "CHP’li belediyede 350 milyonluk rant" başlıklı yazısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'a yüklendi.

CHP'li Tuncay Özkan'dan Süleyman Özışık'a hodri meydan

Özışık, Esenyurt Belediyesi'nin AND firmasına asansör ihalesini verdiğini ve bu firmanın da Tuncay Özkan ve Engin Özkoç'a ait olduğunu iddia etti.

AND FİMASINDAN AÇIKLAMA

And Uluslararası Denetim ve Gözetim Hizmetleri şirketinden Özışık'ın ortaya attığı iddialara açıklama geldi.

Açıklamada, "31.08.20 tarihinde bir gazetenin internet sitesinde “CHP’li belediyede 350 milyonluk rant!” başlıklı bir iddia yer almıştır. Sorumlu gazetecilik gereği yazarın, doğru habere/bilgiye ulaşmak için haberi doğrulanması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili bilgi almak amacıyla firmamıza ulaşan herhangi bir basın mensubu, köşe yazarı veya görevli olmamıştır." denildi.

Firma tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

AND, 2004 yılında yurtiçi ve yurtdışında belgelendirme konusunda tecrübeli bir ekip ile yola çıkarak, Türkiye’deki firmalara daha etkin hizmet vermek amacı ile kurulmuştur. AND, muayene konularında 17020 standardına göre TÜRKAK’tan yetkilendirilerek asansör muayene alanında Türkiye sınırları içerisinde hizmet vermektedir. Bu konuda Türkiye’nin en köklü, en tecrübeli, en büyük ve en saygın kuruluşlarından biridir.

AND şirketinin haberde adı geçen İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile herhangi bir ortaklığı, ticari ve ekonomik hiçbir bağı bulunmamaktadır.

Doğru habercilik anlayışı gereğince, firmamızla görüşülmeden tek taraflı haberin yayınlanması basın ilkelerine sığmamaktadır. Bu tarz haberlerin firmamıza maddi ve manevi zarar vereceği ortadadır. Açıkladığımız doğru hususları içeren tekzip yazıları yayınlanmak talebiyle ilgili yayın kuruluşu ile paylaşılmıştır. Bu konuda basında yer alan asılsız haberlerin takipçisi olacağımızı “kanuni haklarımız saklı kalmak kaydıyla” bildiririz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AKP’li başkan, koltuğu devrettiği AKP’li belediye başkanını topa tuttu! Siyaset CHP'den Anıtkabir'de yapılan saygısızlığa çok sert tepki: Bu artık kaçıncı ayıp! Siyaset CHP'li Tuncay Özkan'dan Süleyman Özışık'a hodri meydan Siyaset Erdoğan'ın kuzeninden Barış Atay'a saldırıya tepki Siyaset