Turan Hançerli: Arda Tahsin'in hesabını nasıl vereceksiniz?

Abone ol

CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Turan Hançerli, SMA hastalarının görmezden gelindiğini söyledi.

11 yaşındaki SMA hastası Arda Tahsin, onu hayata bağlayacak ilaç için izin çıkmayınca hayata veda etti. Arda Tahsin'in ölümünün ardından akıllarda baba Metin Acem'in, "Artık ilaca gerek kalmadı" sözleri kaldı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde çiftçilik yapan bir ailenin çocuğu olan Arda Tahsin, 3 yaşında SMA hastalığına yakalandı. Yaşı ilerledikçe hastalığı da ilerleyen Arda Tahsin, 31 Aralık gecesi fenalaştı ve Lüleburgaz'daki özel hastaneden Çorlu'daki başka bir özel hastaneye sevk edildi.

Arda Tahsin

22 gün yaşam mücadelesi veren Arda Tahsin önceki gün hayatını kaybetti. Acılı aile Sağlık Bakanlığı'ndan ilaç için onay çıkmamasına tepki gösterirken, Türkiye bir kez daha SMA hastası çocuklar için neden gerekli adımların atılmadığını soruyor.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Hukuk Genel Sekreteri, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Turan Hançerli, SMA hastalarının görmezden gelindiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Arda Tahsin'in ailesinin Sağlık Bakanlığı'na ilaçla ilgili yaptığı başvuruya 22 gün boyunca yanıt verilmediğinin altını çizen Hançerli, "SMA ilacı gelmedi ve küçük Arda'yı kaybettik... Hasta çocuklarımız ölmemek için bu ilacı bekliyor. Geç kalmadan verilen sözler tutulmalı." ifadelerini kullandı.

ARDA TAHSİN'İN HESABINI NASIL VERECEKSİNİZ?

Acılı babanın ilaç isyanının tüm Türkiye'nin yüreğini yaktığını belirten Hançerli, "Arda Tahsin gibi binlerce çocuğumuz ilaç onayı için Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek yanıtı bekliyor. Bir ilaç için aylarca nasıl sıra bekleniyor. Bunu anlamak mümkün değil. Çocuklarımız zamanla yarışıyor. Arda Tahsin henüz 11 yaşında ilaç sırası beklerken hayatını kaybetti. Bu durumun hiçbir dilde izahı yok. Arda Tahsin'in hesabını nasıl vereceksiniz?" diye konuştu.

Semih Esen: Canlı haklarına saygı duymalıyız Siyaset Kılıçdaroğlu 'İzmir adayını açıkladı' iddiası Siyaset Mansur Yavaş'tan bomba Melih Gökçek açıklaması Siyaset 'Komünist Başkan' Maçoğlu geleneği bozmadı Siyaset