Türkiye Suriye'de 3 fakülte kuruyor

Abone ol

Türkiye’nin Suriye'de 3 fakülte kurma kararını değerlendiren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür “Fakültülerin 13 bölümü ve 800 öğrencilik kapasitesi olacak. İleride Suriye’yi altyapısı güçlü, eğitimli kadrolar şekillendirsin istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin Suriye'de 3 fakülte kurma kararını değerlendiren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür “Fakültülerin 13 bölümü ve 800 öğrencilik kapasitesi olacak. İleride Suriye’yi altyapısı güçlü, eğitimli kadrolar şekillendirsin istiyoruz” dedi.

Sputnik’e konuşan Ali Gür, “2011 yılında Suriye krizi olduğundan beri Türkiye’de, insani anlamda Suriyeli sığınmacılara her türlü destek veriliyor. Eğitim hakkı da kutsal olduğu için, biz 2011 yılından beri yüksek öğretim anlamında da her türlü desteği veriyoruz. Tabii, bu desteği bir adım öteye, yüksek öğrenime de taşımak istedik. Bu kararla birlikte Suriyeliler kendi dillerinde eğitim görebilecekler” dedi.

‘SURİYE’Yİ ALTYAPISI GÜÇLÜ EĞİTİMLİ KADROLAR ŞEKİLLENDİRSİN İSTİYORUZ’

"Suriye’nin geleceğini şekillendirecek eğitimli kadrolar yetiştirmek istediklerini" söyleyen Prof. Gür “El Bab’ta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Azez’de İslami İlimler Fakültesi, Afrin’de ise Eğitim Fakültesi olacak. Amacımız oradaki gençlerimizin okuması ve böylece Suriye’nin altyapısı güçlü ve eğitimli kadrolar tarafından şekillenmesi. Çünkü oranın eğitimsiz bırakılan gençleri, ileride dünyanın sorunu haline gelirler. Türkiye olarak bu anlamda potansiyelimiz hep çok güçlüydü. Gaziantep Üniversitesi de yılların deneyimini aktararak, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ve YÖK Başkanlığımız da destekleriyle fakülte kurulum kararı alınmış oldu. Pazartesiden itibaren aktif olarak eğitime başlıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan talimatı verdi: Türkiye, Suriye'de üniversite kuruyor

‘ÖZELLİKLE O BÖLGEDE DİN ADAMLARININ YETİŞTİRİLMESİ LAZIM’

Rektör Gür “Özellikle o bölgede öğretmen yetiştirmek gerekiyor. Çünkü çocukları yetiştirecek öğretmen eksiği var. Pedagojik formasyon almış olan öğretmenlere ihtiyaç var. Afrin’deki Eğitim Fakültesi bu açıdan çok önemli. Diğer taraftan orada ekonomiyi canlandırmak, iş imkanları oluşturmak lazım. Bu sebeple İktisat Fakültesi çok önemliydi. Öbür taraftan ise, özellikle o bölgede din adamlarının yetiştirilmesi lazım. Bunun için de Azez’deki fakülte çok önemli. Bu sebeple 3 fakülte de kendi içerisinde çok önemli” ifadelerini kullandı.

Elazığ'da düğün yolunda kaza: 5 yaralı Güncel Toplanan elmalar öğrencilere burs olacak Güncel Esenyurt'ta Şenay Akdoğan cinayetinde istenen ceza belli oldu Güncel İfade veren aile, sünnet düğünündeki erotik dansı böyle savundu Güncel