Türkiye-Yunanistan gerilimi sürüyor; Miçotakis: Mantıksız argümanlarla gündem yaratıyorlar

Abone ol

Yunanistan ve Türkiye arasındaki gergin ilişkiler sürerken Başbakan Kiryakos Miçotakis, Türkiye'ye "tansiyonu düşürme" çağrısında bulundu.

Bahar havasının kısa sürdüğü Türk-Yunan ilişkilerinde karşılık açıklamalarla gerginlik daha da artıyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı’nı hedef alan “Artık benim için Miçotakis diye birisi yok” sözleriyle başlayan iki ülke arasındaki gergin politikada bugün sıra Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'deydi.

Atina’da bir konferansta konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Erdoğan yönetimine tansiyonu düşürme çağrısında bulunurken, “ancak herkes bilmelidir ki Yunanistan egemenliğini ve egemenlik haklarını savunmaya her zaman hazırdır” dedi.

‘YAŞANANLAR ÇOK DAHA ENDİŞE VERİCİ’

Miçotakis, Türkiye’nin Yunan adaları üzerinde ‘hak ihlal eden’ uçuşlar yaptığını savunurken, ‘mantıksız argümanlarla gündem yaratıyorlar. Böyle bir söylem hiçbir yere varmaz… Türkiye’yi bu söylemleri sahada daha fazla gerginliğe çevirmemeye çağırıyorum. Dilerim ve umuyorum ki bunu uygularlar.” dedi.

Miçotakis, geçtiğimiz yıl iki ülke arasında ılıman bir iklim hakim olduğuna vurgu yaparak, “2020 yazından çok uzaktayız.” dedi. Yunanistan Başbakanı, bugünkü koşulların komşular arasındaki önceki gerilim dönemlerine göre ‘çok daha endişe verici’ olarak ele alındığını belirtti.

Çavuşoğlu'ndan çok sert Yunanistan sözleri: Aşağılık kompleksi var, ağlamada çok başarılılar

Maduro, Türkiye'ye geliyor Dünya İsveç hükümeti Kürt vekilden destek aldı, güven oylamasından 1 oy farkla kurtuldu Dünya AP, 2022 Türkiye Raporu'nu kabul etti: 'Müzakereler yeniden başlayamaz' mesajı Dünya Çavuşoğlu'ndan çok sert Yunanistan sözleri: Aşağılık kompleksi var, ağlamada çok başarılılar Dünya