Türkiye'de de görüldü: Omicron varyantının belirtileri neler?

Abone ol

Koronavirüste son olarak tespit edilen Omicron varyantına günler sonra Türkiye’de de rastlandı. Bakan Koca şimdiye kadar Omicron varyantına sahip 6 vakanın tespit edildiğini duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından kritik varyantların olduğu listeye 5. sırada eklenen omicron, yüksek risk arz ediyor. Uzmanlar bu varyant içerisinde tam 32 farklı mutasyon tespit edildiğini açıklarken, bu virüsün corona virüsü aşılarına karşı daha dirençli olabileceğini duyurdu.

Bilim insanları, “Bu varyant şu ana kadar karşılaştıklarımız arasında en tehlikelisi olabilir” yorumunu yaparken şu ana kadar sadece 10 vaka tespit edildiği belirtildi. Üç farklı ülkede bulunduğunu açıklayan London College Üniversitesi’nde görevli bilim insanı Profesör François Balloux, “Bu varyant muhtemelen teşhis konulmayan bir AIDS hastasına bulaştıktan sonra mutasyona uğradı” dedi.

OMİCRON (NU) VARYANTI BELİRTİLERİ

Virüse sahip kişilerde; kuru öksürük, yüksek ateş, gece terleme ve vücut ağrısı görülüyor. Omicron varyantı belirtileri arasında aşırı halsizlik, yorgunluk, tat ve koku alma hissinin kaybedilmesi gibi semptomlar da yer alıyor.

OMİCRON TÜRKİYE'DE HNGİ İLLERDE GÖRÜLDÜ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu'nda 2022 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Koca Türkiye'de omicron varyantının görülüp görülmediğine ilişkin soru üzerine, 6 kişide omicron varyantına rastlandığını belirtti.

Bakan Koca, "Türkiyede 6 kişide Omicron varyantı görüldü. Bunlardan 1'i İstanbul, 5'i İzmir'de. Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Belirtileri hafif ayaktan takip edilen sorunu olmayan hastalar. Omicron varyantıyla ilgili vatandaşın tereddütü olmasın. Bulaşıcılığı daha fazla ama etkisinin ön belirtilerle daha düşük olabileceği şeklinde düşünüyoruz. Yapılması gereken vatandaşımızın bugüne kadar olduğu gibi tedbirlere devam etmesidir" diye konuştu.

Uzmanlar uyardı: Aynı meskeyi ikinci kez kullananlar dikkat! Sağlık Türkiye'de de görüldü: İşte Omicron varyantının en sık karşılaşılan semptomları Sağlık Kış mevsiminde beslenme önerileri: Nelere dikkat etmeliyiz? Sağlık Mavi akrep zehrinin kanser tedavisinde yeri var mı? Uzmanından uyarı Sağlık