Türkiye'de ucuz araba diye satılan Citroen Ami'ye fahiş fiyat!

Abone ol

Türkiye'nin en ucuz otomobili olarak tanıtılan Citroen Ami, 210 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

GERÇEK GÜNDEM - Citroen Ami, kompakt yapısıyla motosiklet yerine kullanılabilecek iki kişilik 4 tekerlekli bir araç olarak tanıtılmıştı. Fransızca ‘arkadaş’ anlamına gelen Ami, Avrupa pazarında 6 bin euro etiketiyle satışa çıkmıştı.

Fransa’da B sınıfı ehliyet gerektirmeyen aracı kullanmak için 14 yaşını doldurmak yeterli. Avrupa ülkelerinde ise bu 16 yaşa çıkıyor. Ülkemizde Citroen Ami’yi kullanmak için B1 ehliyet şartı isteniyor. Tamamen elektrikli olan Citroen Ami’nin en yüksek hızı 50 km/s oldu.

TÜRKİYE’DE FİYATI 210 BİN LİRA

Türkiye’de 210 bin liradan başlayan fiyatlarla ile satışa çıkacak Citroen Ami’den Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmayacak.

KİMLER KULLANABİLECEK?

Citroen Ami, ana vatanı Fransa’da otomobil ehliyeti gerektirmiyor ve 14 yaşını dolduran her birey, Ami’yi yasal bir şekilde kullanılıyor. Diğer Avrupa ülkelerinde yaş sınırı 16 iken Türkiye’de ise dolaylı yaş sınırı bulunacak. Türkiye'de Citroen Ami'yi kullanmak isteyen kişilerde, otomobil kullanımı için 16 yaşını doldurmuş kişilerin edinebildiği B1 sınıfı ehliyet şartı aranacak.

Ev tipi prizlerde 3 saatte şarj olabilen ve 70 kilometre menzil sunan Citroen Ami, Türkiye’de Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) de tabi tutulmayacak. Aracın Türkiye fiyatıysa ‘elektrikli scooter’ olarak geçen bu aracı satın almak isteyenleri biraz düşündürecek gibi duruyor.

Reuters'dan Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi kritik tahmin Ekonomi İstanbul'da Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu: Yüzde 66 zam! Ekonomi