'TÜSİAD at değiştirmeye hazırlandığını göstermiştir'

Abone ol

Evrensel gazetesi başyazarı İhsan Çaralan, TÜSİAD'ın 'at değiştirmeye hazırlandığı'nı gösterdiğini söyledi.

Evrensel gazetesi başyazarı İhsan Çaralan, TÜSİAD Yüksek İstişare toplantısında, YİK Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski'nin hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, Merkez Bankası bağımsızlığı ve laiklik vurgusu yaptıklarını belirterek, "TÜSİAD, bu son YİK toplantısında; tek adam yönetimi olan Erdoğan AKP iktidarının artık sonuna geldiğini ve bu iktidara karşı bir seçeneğin oluştuğunu dikkate alarak, “At değiştirmeye” hazırlandığını göstermiştir." diye yazdı.

TÜSİAD'ın 1979'da Ecevit hükümetini devirmek için kampanya düzenlediğini savunan Çaralan, "AKP’nin artık TÜSİAD ve emperyalistler adına Türkiye’yi yönetmek için ihtiyaçları olan halk desteğini yitirmiş, dolayısıyla “kullanışlı bir güç” olmaktan çıkmış olmasıdır." ifadelerini kullandı.

İhsan Çaralan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Murat Ağırel: Vatandaşımız elektrik faturalarında çaresiz kalacak Ekonomi Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor: Gram ve çeyrek altında günün ilk rakamları Ekonomi Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası döviz kurları güne nasıl başladı? Ekonomi İstanbul'da en pahalı semtten en ucuz semte kiralar artıyor Ekonomi