Ukrayna'da savaş hazırlığı: Başkent Kiev'de tahta kalaşnikoflarla eğitim

Abone ol

Kiev'de bir grup emekli asker olası işgal durumuna karşı sivillere tahta silahlarla askeri eğitim verdi

GERÇEK GÜNDEM - Ukrayna-Rusya sınırında askeri tansiyon devam ederken, Ukrayna ordusu olası işgal durumuna karşı sivillere askeri eğitim vermeye başladı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Ukrayna Ulusal Muhafızları'ndan emekli bir grup asker başkent Kiev'de yaşayan kişilere tahta kalaşnikof dağıtarak silah tutmayı ve nişan almayı öğretti.

Kiev'de bunlar yaşanırken, ülkenin en batısında yer alan Lviv kentinde ise ABD ordusundan uzmanlar Ukrayna ordusundan askerlere M141 Bunker mühimmatını kullanma eğitimi verdi.

Beton, tuğla, kum torbası gibi hedefleri parçalamak için için kullanılan Bunkerbuster roket atarlardan 100 tanesi ABD tarafından Ukrayna'ya gönderilmişti.

Bunkerbuster roket atarlar 1999'dan bu yana ABD ordusu tarafından kullanılıyor. Ukrayna'da bulunan ABD'li askeri eğitmenlerin sayısının ise 200'e ulaştığı biliniyor.

Kuzey Kore, Hwasong-12 'uzun menzilli balistik füze' denediğini duyurdu Dünya ABD’nin doğu yakasında kar fırtınası sonrası dondurucu soğuklar yaşanıyor Dünya Kazakistan'da yaklaşık 40 milyon ton rezerve sahip yeni petrol yatakları keşfedildi Dünya Taylor Swift'in evine saldırı! 'O gelmeden buradan ayrılmayacağım' Dünya