Ulaş Bardakçı’nın ismi, doğum yeri olan Hacıbektaş’taki bir sokağa verildi

Abone ol

Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden, THKP-C’li Ulaş Bardakçı’nın ismi, doğum yeri olan Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bir sokağa verildi.

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde belediye meclisinin aldığı kararla Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Ulaş Bardakçı’nın ismi ilçedeki bir sokağa verildi.

CHP’li Hacıbektaş Belediye Meclisi önceki gün toplandı ve burada alınan kararla ilçedeki bir dizi sokağın ismi değiştirildi. Alınan kararla Ulaş Bardakçı’nın ismi Zir Mahallesi’ndeki Âşıklar Yolu’na verildi.

1978’de Konya'da katledilen Mehmet Taşdemir’in ismi Savat Mahallesi’ndeki Kırşehir Yolu üzerindeki yeni yapılan parka verilirken Ankara’nın Bahçelievler semtinde 8 Ekim 1978 yılında katledilen 7 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi öğrencilerden Hürcan Gürses’in ismi de Bala Mahallesi’ndeki Cezaevi Sokağı’nda yaşatılacak.

Eski Türk-İş Genel Başkanlarından Halil Tunç’un ismi ise Bala Mahallesi’ndeki Değirmen Sokağa verildi.

Hünkar Hacıbektaş Veli Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “CHP’li Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’a ve CHP’li 8 Belediye Meclis Üyesine duyarlı davranışlardan dolayı bir kez daha teşekkür ederiz” denildi.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI: ANILARINI YAŞATMAK İÇİN…

CHP’li Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, BirGün’ yaptığı açıklamada, “Önceki gün belediye meclis toplantımız da Ulaş Bardakçı’nın, Mehmet Taşdemir’in ve Hürcan Gürses’in isimlerinin Hacıbektaş sokaklarına vermek için oy birliğiyle karar aldık ve kararı da Hacıbektaş Kaymakamlığı’na gönderdik. İsimlerini sokaklarımıza verdiğimiz kişiler, Hacıbektaş için çok değerlidir ve faşistler tarafından katledilmişlerdir. Bu çok geç kalınmış kararı almak bize nasip oldu. Bundan sonra da anılarını daha iyi bir şekilde yaşatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu

ULAŞ BARDAKÇI KİMDİR?

Esas adı Rasih Ulaş Bardakçı’dır. 1947 yılında Nevşehir'in Hacıbektaş kasabasında doğdu. ODTÜ'de okudu. ABD'nin Ankara büyükelçisi Robert Komer'in makam aracının ODTÜ bahçesinde yakılması eylemine katıldı (15 Ocak 1969).

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) içindeki tartışmalara aktif biçimde katıldı. Gençlik arasında Milli Demokratik Devrim (MDD) tezlerinin etkisinin artmasında önemli bir rol oynadı. Devrimin ancak savaşçı bir partiyle mümkün olabileceğini savundu. THKP-C'nin kuruluşuna katıldı ve parti tezlerinin ortaya çıkmasında etkili oldu. THKP-C'nin ilk genel komitesinde yer aldı ve para, malzeme bulma işleriyle görevlendirildi.

THKP-C'nin ilk eylemi sayılan Küçükesat Ziraat Bankası (Ankara) soygununa katıldı (12 Şubat 1971).

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının serbest bırakılmaları talebiyle İstanbul'da, İsrail başkonsolosu Efraim Elrom'un kaçırılması eyleminde yer aldı (17 Mayıs 1971).

Elrom’un ardından İstanbul çapında başlatılan Balyoz Harekâtı sırasında yakalandı. 29 Kasım 1971'de Maltepe Cezaevi'nden, THKP-C'den Mahir Çayan, Ziya Yılmaz ile Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’ndan (THKO) Cihan Alptekin ve Ömer Ayna ile birlikte tünel kazarak firar etti. Kaçtıktan sonra İstanbul'da faaliyetlerini sürdürdü. 19 Şubat 1972 günü saat 07:00 sularında Arnavutköy'de kaldığı ev kuşatıldı. Ulaş Bardakçı, bu evde girdiği çatışmada öldürüldü.

Isparta'da bir cadde ve iki sokak karantina altına alındı Güncel İstanbul’da kadın cinayeti! ‘Erkekliğime hakaret’ etti diyerek katletti Güncel Kalp krizi geçiren Antalya Barosu Başkanı Balkan'ın durumu iyi Güncel Feyzioğlu'ndan Antalya Baro Başkanı Balkan'a tepki çeken 'geçmiş olsun' mesajı Güncel