Uzman doktordan koronavirüs geçirenlere uyarı: Göğüs ağrısıyla başlıyor, birden geliyor!

Abone ol

Radyoloji Uzmanı Dr. Alper Bozkurt korona virüse yakalanan hastalarda sonradan görülen kalp rahatsızlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Bozkurt, korona sonrası kalp damarlarında ani tıkanma olabileceğini söyledi.

Korona virüse yakalananlarda kalp damar hastalıklarının ortaya çıkabileceği uyarısında bulunan Radyoloji Uzmanı Dr. Alper Bozkurt, "Covid-19 hastalığı sonrası kalp damarlarında Beklenmeyen ani damar tıkanıklıkları ve atipik göğüs ağrıları görülebilmektedir." diye konuştu.

Bozkurt; "Covid-19 Salgını sonrası görülme sıklığında artış görülen Beklenmeyen ani damar tıkanıklıkları ve atipik göğüs ağrıları tedavi edilmezse çözümü olmayan sonuçlar doğurabilir." dedi.

Dr. Alper Bozkurt, "Bazen kalbi besleyen damarlarda ya da kapaklarında, bazen de kalbin hiç beklenmedik bir yerinde oluşan küçük bir sorun hayatınızı etkiler, hatta kimi zaman belirler.

Bu günlerde sebep olduğu ciddi sonuçlar itibariyle, erken teşhisi çok önemli olan kalp hastalıklarının tanısının, 100. Yıl Hastanesi Radyoloji Bölümünde 128 Kesit BT (Bilgisayarlı Tomografi) cihazıyla erkenden ve en doğru bir şekilde yapıldığının altını çizdi."

''KALP KRİZİ BELİRTİLERİ ''

Kalp krizi, kalp damarının aniden tıkanması sonucu oluşmakta ve toplumda yıllık görülme yüzdesi 0.6'dır.

Kalp krizi belirtileri arasında; hastanın göğsünde yanma, baskı ve sıkışma hissi olur ve bu şikayetlerin çeneye ve kollara doğru yayılması da söz konusu olabilmektedir.

Bulantı ve kusmaya soğuk terlemenin eşlik etmesi tanının güçlenmesini sağlar ve şikayetler aniden başlar. Hastanın bulunduğu yerden, zamandan ve aktivitesinden bağımsız gelişmektedir.

Şikayetler 30 dakikadan fazla sürer ve bu durumdaki kişilerin, derhal bir ambulansla en yakın kalp merkezi veya hastanenin acil servisine götürülmesi gerekmektedir.

Hayati tehlike söz konusu olduğu için bu durumda en etkili müdahale, hastanelerde yapılabiliyor. Ancak riski büyük olsa da, her kalp krizi ölümle sonuçlanmıyor.

Koronavirüs uyku kalitemizi bozdu Sağlık Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu koronavirüse iyi gelen besinleri açıkladı Sağlık 2050 yılına kadar toplumun yüzde 60'ının 'miyopi' olabilir Sağlık Avrupa İlaç Ajansı: AstraZeneca aşısının faydaları risklerinden fazla Sağlık