Veliler LGS'den rahatsız!

Abone ol

LGS nakil sonuçları açıklanırken öğrenciler ve veliler sistemin değişmesini talep etti.

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) 2. nakil sonuçları önceki gün açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamada öğrencilerin yüzde 99’unun istedikleri bölüme yerleştikleri ifade edildi.

Birgün'den Mustaf Kömüş'ün haberine göre; öğrenciler ve veliler ise MEB gibi düşünmüyor. Birçok öğrenci açıköğretime ya da özel okula mecbur bırakılırken birçoğu da imam hatip veya meslek lisesinde okumak zorunda bırakılacak. BirGün’e konuşan veliler nakil sonuçlarından memnun olmadıklarını ve bu sistemin değişmesi gerektiğini söyledi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Bolu’da yaşayan İsmet Erdem oğlunun herhangi bir liseye yerleşemediğini ve açıkta kaldığını söyledi. Erdem şu ifadeleri kullandı: “Bolu’da 1. nakilin açıklanmasının ardından 407 öğrenci açıkta kaldı. Biz çocuklarımızın imam hatip ya da meslek lisesinde okumasını istemiyoruz. Çocuklarımız da buralarda okumak istemiyor. Bu sebeple bu okulları tercih etmedik.

Ancak Anadolu liselerine ve diğer lise türlerine verilen kontenjanlar yeterli olmadığı için bu nakil döneminde de yine oğlum açıkta kaldı. 19-23 Ağustos arasında kurulacak komisyonlara itirazımızı yapacağız ama bireysel olarak yapmayacağız. Birlikte hareket ettiğimiz 100 veli var. Hep birlikte itirazımızı yapacağız ve bu işin peşini bırakmayacağız.”

'YAPACAK BİR ŞEY YOK'

Kayıt alanlarında geçen yıl 380 olan kontenjanın bu sene 1200’e çıkarıldığını aktaran Erdem “Bu durum tabii bizleri ve çocukları kötü etkiledi. Çocuk evden çıkmak istemiyor.

88 puan aldı benim oğlum hiçbir yere yerleşemedi. Kendisinden düşük puan alan arkadaşları yerleşti. O arkadaşları alay ediyor. Bakanlık yüzde 99 diyor ama bu oran Bolu’da yüzde75. MEB’ e şikâyetlerimizi ilettik. Milli Eğitim Müdürü mağduriyetinizi biliyoruz fakat yapabilecek bir şeyimiz yok.

Şuan kontenjan açığı verecek okullar yok dedi. Geçen senede yerleştirme sorunun yaşanmış fakat bu soruna çözüm üretip kontenjanı ve sınıfları arttırmışlar. Bu seneye baktığımızda kontenjan açacak yerimiz bile yok denildi” ifadelerini kullandı.

MECBUREN TERCİH YAPTIK

İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşayan Öznur Karakuş ise mecburen meslek lisesini tercih etmek zorunda kaldıklarını anlattı. Karakuş şunları söyledi: “Bizim 5 tercihimizin içinde ilk 3’ü yerelde olduğu için Anadolu lisesini tercih ettik. Diğer kalan tercihlerimizi de yapmamızın zorunlu olduğu söylendi.

İmam hatip istemediğimiz için meslek liselerini tercih etmek durumunda kaldık. Benim çocuğum meslek lisesi ne yerleşti. Mesleki alanda okumayı oğlum istemiyor.

Gerekli öğrenimi alamayacağını düşünüyorum. Süreci takip ediyoruz. Oğlumu meslek lisesi ne göndermek istemiyorum. Lise müdürleri tarafından çocuğunuzu bu liseler göndermezseniz gitmediği günler yok yazılır ve çocuğunuz sınıfta kalır gibi söylemlere maruz bırakıldık.

Şuan veliler ve öğrenciler olarak ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Lise başlangıcından 2-3 hafta sonra başka liselere nakiller başlayacak. Fakat çocuklarımız gidebilirler mi bilmiyoruz.

Yüzde 99’un istedikleri liseye yerleştiğini belirtmişler. Benim çevremde çok kişi var istedikleri liseye giremeyen ya da açıkta kalan o yüzden yüzde 99’luk bir açıklama bana çok gülünç geliyor. Mağduriyetimizin son bulmasını istiyoruz.”

Ziya Selçuk 'eğitimde dinselleşmenin' mimarını biçti Eğitim LGS nakil sonuçları açıklandı! Eğitim 20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı Eğitim Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı, cemaatler sıraya girdi Eğitim