Volodimir Zelenskiy'den yaptırım çağrısı: Avrupa'nın kaderini Ukraynalıların direnişi belirleyecek

Abone ol

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgalinin 12'nci gününde Volodimir Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında Rusya'ya yaptırımların artırılmasını talep etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanımasının ardından başlattığı askeri harekatta işgalin 12'inci gününe girildi.

ZELENSKİY'DEN YAPTIRIM ÇAĞRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa'nın geleceğinin Ukrayna direnişi tarafından belirlendiğini söyledi.

Zelenski, Batılı liderlerden Ukrayna'ya askeri uçak verilmesini isteyerek, Rusya ile yapılan ihracat ve ithalatlara yönelik yaptırım çağrısında bulundu.

Zelesnki, "İşgal devam ediyorsa ve Rusya Ukrayna’ya karşı planlarından vazgeçmiyorsa o halde yeni yaptırımlar uygulanması gerekiyor" dedi.

Zelenskiy, “Ukraynalıların evlerini tahrip eden ve topraklarımızı vuran füzeler fırlatan Rus askerlerini asla affetmeyeceğiz. Ukrayna'nın her yerinde halkımız vuruldu. Silahsız insanların vurulmasını ve alt yapımızın yıkılmasını unutmayacağız” diye konuştu.

“HUZURLU BİR YER OLMAYACAK”

Ukrinform’un aktardığı konuşmada Zelenksiy, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalininin 24 Şubat’ta başlamasından bu yana binlerce kişinin öldüğünü ve yüzlercesinin acı içinde yaşamak zorunda kaldığını hatırlattı. Yaşananları Ukrayna halkının unutmayacağını dile getiren Zelenksiy, “Bugün değil, yarın değil. Asla! Biz binlerce kurbanı acı çeken insanı unutmayacağız ve Tanrı’da unutmayacak. Affetmek yerine Yargılanma Günü” dedi.

Zelenksiy konuşmasının sonunda ise, “Ukrayna şehirlerimizi, insanlarımızı, topraklarımızı bombalayan, roket fırlatan her p... bulacağız. Bu dünyada sizin için huzurlu bir yer olmayacak ,mezar hariç." ifadelerini kullandı.

ZELENSKİY'DEN AVRUPA'YA YENİ YAPTIRIM ÇAĞRISI

Ukrayna lideri Zelenskiy, Moskova'ya yönelik yaptırımların sıkılaştırılmasını istedi. Rus petrolünü almayı durdurun çağrısı yapan Zelenskiy, savaş uçağı yardımı talep etti.

Zelenskiy Batılı ülkelere seslenerek Rusya'dan petrol alımını durdurmalarını istedi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamasında "İşgal devam ediyorsa ve Rusya Ukrayna’ya karşı planlarından vazgeçmiyorsa o halde yeni yaptırımlar uygulanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı, "Avrupa'nın kaderini Ukraynalıların direnişi belirleyecek" dedi.

Vladimir Zelenskiy ayrıca Batılı ülkelerden savaş uçağı yardımı talep etti. Yaptırımların daha da sıkılaştırılmasını isteyen Zelenski Rusya'ya ithalat ve ihracatın durdurulması çağrısı da yaptı.

CANLI | Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 12. gün: Rusya'dan geçici ateşkes

Erdoğan-Herzog görüşmesiyle ilgili çarpıcı analiz: Sözlerini tutmazsa musluğu kapatırız! Dünya Ukraynalı çift cephede evlendi Dünya Angelina Jolie, Yemen'de sığınmacı kampını ziyaret etti Dünya Çin'den kritik Rusya açıklaması Dünya