Yandaş medya Erdoğan'ın tepki çeken İş Bankası planı iki gün önce yazmıştı!

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu İş Bankası’na ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme almıştı.

Erdoğan’ın başkanlık ettiği AKP MKYK toplantısında, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devrinin gündeme gelmesi ve Nurettin Canikli'nin MKYK'ya sunum yapmasına tepkiler sürüyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devrini iki yıl önce gündeme getirmişti.

Erdoğan “İş Bankası’nda yüzde 28’e yakın hisse olayı var ya. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk CHP alsın kullansın diye yapmadı, hazineye gitsin diye yaptı. Meclis’e bu konuyu getiriyoruz. MHP de destekleyeceğini açıkladı. Bu hissenin hazineye devrini sağlamış olacağız” açıklamasını yapmıştı.

O günden bu yana, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin durumu tartışılıyor.

İştirakleriyle “büyük bir imparatorluk” olarak görülen İş Bankası’na ilişkin CHP cephesinden ise amacın bankayı Varlık Fonu’na devretmek olduğu belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yakın Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu ise iki gün önce İş Bankası’na ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Okan Müderrisoğlu, “AYM, CHP, İş Bankası” başlıklı yazısında “Gerek Siyasi Partiler Yasası gerekse bankacılık mevzuatı, mülkiyeti CHP'de olan İş Bankası hisselerine cevaz vermiyor. Yani bir siyasi parti, banka hissedarı olamayacağı gibi, yüzde 10'u aşan (yüzde 28.09) hisseye karşılık gelen nitelikli payı da temsil edemez. Kaldı ki Atatürk'ün mirası gereği yüzde 28'lik hissenin temettü gelirinin Tarih Kurumu ile Dil Kurumu'na aktarılması bir mecburiyet. İş Bankası, özgün sermayedar yapısı nedeni ile ihtiyatlı davranıp, yıllardır kârını sermayeye eklemeyi tercih etti. Dil ve Tarih kurumlarına aktarılacak kâr payları da Atatürk'ün hisse payının azalmaması gerekçesi ile kullanıldı” ifadelerini kullandı.

“KAÇINILMAZ OLACAK GİBİ!”

“Hal böyle olduğu için... İş Bankası'nda CHP tarafından temsil olunan hisselerin sahipliği noktasında Dil Kurumu ve Tarih Kurumu için yeni hak sahipliği iddiası sağlam zemin kazanmış durumda” diyen Okan Müderrisoğlu şöyle devam etti:

“Görünür gelecekte...

Bu hisselerin ya Hazine tarafından temsili ya CHP'nin yönetim kurulu üyeleri yerine bağımsız üyelerin bankada görev alması ya da Dil ve Tarih kurumlarının iddiasının değerlendirilmesi kaçınılmaz olacak gibi!”

TÜRK TARİH KURUMU VARLIK FONU’NA MI

Odatv’ye bilgi veren kaynaklar, Türk Tarih Kurumu’nun Varlık Fonu’na devrinin gündemde olduğunu iletti.

Türk Tarih Kurumu’nun Varlık Fonu’na devrinin İş Bankası’na yönelik operasyonla ilişki olduğu iddiası konuşuluyor.

CHP'nin boykotunu delerek CNN Türk'e çıkan İrem Çiçek'ten ihraç istemi hakkında ilk yorum Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan şehit ailelerine taziye telefonu Siyaset Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye'ye sözde soykırım kararı tepkisi Siyaset Hulusi Akar, Fransa ve İngiltere savunma bakanları ile görüştü Siyaset