Yavru Kedi Bakımı: Yavru Bebek Kedi Nasıl Bakılır? Petshop.Net’den İpuçları!

Abone ol

Anne sütü yavru kedinin hem gelişimi açısından hem de ilk haftalarda onu bulaşıcı hastalıklardan koruyacağından oldukça önemlidir.

Bir yavru kedinin annesinden 8 haftalık (2 aylık kedi) olduğunda ayrılması en ideal zamandır. Anne sütü yavru kedinin hem gelişimi açısından hem de ilk haftalarda onu bulaşıcı hastalıklardan koruyacağından oldukça önemlidir. Bu yüzden yavruları annelerinden çok erken yaşta ayırmak, onların birçok sağlık sorununa karşı savunmasız bırakmasına neden olur. Ancak bazen öyle zamanlar gelir ki anne kedi ölebilir, hastalanabilir, yavrularını reddedebilir ya da başka bir neden meydana gelebilir. Bu nedenle annesi tarafından terk edilen yavru kedinin bakımını sizin üstlenmeniz gerekebilir.

Peki günlük, haftalık ya da 1 aylık farketmeksizin bebek yavru kedi bakımını üstlenmek için hazır mısınız? Eğer yavru kediniz 4 haftalıktan büyükse, bakımı nispeten daha kolay olacağı için şanslınız. Eğer daha küçükse, öncelikle bir sütanne bulmanız gerekebilir. Bu konuda hüsrana uğrarsanız, iş size düşüyor demektir. Evde yavru kedi bakımını çok iyi derecede yaparsanız, yavruya hayatta kalma şansı verirsiniz. Peki yavru bebek kedi bakımı nasıl olmalıdır? Yavru bebek kedi yetiştirmek için gereken ipuçları nelerdir? İşte terk edilmiş kedi hakkında her şey!

Yeni Doğan Yavru Kedi Bakımı İçin Gerekli Malzemeler

⦁ Biberon
⦁ Yavru kedi formülü
⦁ Isıtıcı yastık, sıcak su torbası ya da ısıtıcı ped
⦁ Battaniye ya da yumuşak havlu
⦁ Biberon temizleme fırçası
⦁ Emzik ya da şırınga
⦁ Taşıma kutusu
⦁ Kedi kumu tepsisi
⦁ Mama ve su kaseleri
⦁ Tırmalama direkleri
⦁ Tüy bakım ekipmanı
⦁ Kedi kapısı
⦁ Oyuncaklar
⦁ Hızlı açılır tasma, isimlik v.b
⦁ Kağıt havlu, pamuk ve kulak pamuğu

Yeni Doğan Kedinin Vücut Isısı

Yeni doğmuş kedinin vücut ısısını kontrol etmek öncelikle yapmanız gereken etaplardan biridir. İkinci olarakta vücut ısısı düşük bir kediye herhangi bir sıvı ya da yiyecek vermeyin! Genel olarak yeni doğan kediler, kendi vücut ısılarını koruyacak düzeyde değillerdir ve anne kedinin onları ısıtmasına muhtaçtırlar. Ancak yavru kedilerin annesiz kalmaktan ya da başka bir rahatsızlıktan dolayı vücut ısıları düşebilir. Bu nedenle ilk olarak yavru kediyi ısıtın ve sürekli olarak sıcak kalmasını sağlayın. Sürekli olarak nasıl sıcak kalmasını sağlarım diye düşünüyorsanız, cevabı çok basit! Evdeki malzemeleri kullanarak kedinizi sıcak tutabilirsiniz. Yavru kediye, patilerinin tüysüz kısımlarına ve kulaklarına, dokunarak vücut ısısını kontrol edin. Eğer dokunduğunuz bu kısımlar soğuksa, kedinizi bir battaniye yardımı ile ısıtın. Eğer evinizde termometre varsa, kulaktan ölçüm yaparak kedinizin ateşini ölçebilirsiniz. Genellikle yavru kedilerin vücut ısıları 37 - 39 derecedir. Unutmadan, kedinizi battaniye ya da başka bir malzeme ile sararken nefes alacağı şekilde sarın.

Yeni Doğan Yavru Kedinin Su İhtiyacı

Yavru kedinin susuz kalıp kalmadığını iyice gözlemleyin. Bunun için kedinizin ensesindeki deriyi baş ve işaret parmaklarınız ile nazikçe tutup yukarı çekin. Bıraktığınız zaman kısa süre içerisinde eski halini alıyorsa, her şey yolundadır. Yavru kedilerin ense derilerinin oldukça yumuşak ve bu yapının elastik olduğunu bilmelisiniz. Eğer elastikliğini kaybetmişse ve eski haline dönmesi biraz zaman alıyorsa, yavru kediniz susuz kalmıştır. Öte yandan kedinize direkt olarak su vermeyin. Yavru kediler, bebeklerde de olduğu gibi, belirli bir olgunluğa erişine kadar su ihtiyaçlarını anne sütünden alır. Bunun dışında kedinize susuz kalma ya da ishal gibi durumlarda elektrolit sıvı vermeniz mümkün.

Yavru Kedinin Tüy Bakımı

Yavru kedinizin tüy kontrolünü yaparken mutlaka kedi tarağı kullanın. Kedi tarağı ile nazik bir şekilde tarayın ve tüylerinin arasını kontrol edin. Eğer kedinizi tararken tüylerinden dökülen herhangi bir şeye rastlarsanız, bu kedinizde dış parazit sorunu olduğuna işarettir. Parazitler veteriner müdahalesi gerektirdiği için, en yakın zamanda kedinizi veterinere götürmelisiniz.

Yeni Doğan Kedinin Göz Sağlığı

Göz sağlığı, yavru kedi bakımında önemli olan bir diğer kısımdır. Yavru kedinizin gözleri henüz açılmamışsa, gözlerinin üstünde ve çevresinde toz ya da iltihaplanma gibi şeylerin olup olmadığını kontrol edin. Kedinizin gözleri açılmışsa da, bir akıntı olup olmadığına bakın. Kedilerin gözleri açık haldeyken, göz bebeklerinin göz çukurunu doldurur halde olması gerekir ve iç kısımda olan zar yapısı görünmez. Eğer ters giden bir şeyle karşılaşırsanız, örneğin göz ve göz çevresinde iltihaplanması ya da iç göz zarının ortaya çıkması durumunda, hemen veterinere gitmelisiniz. Göz akıntıları ya da iltihaplanmalar tedavi edilmediği sürece, unutmayın ki körlük meydana gelebilir.

Yeni Doğan Yavru Kedinin Isıtılması

Yavru kedinizi sürekli olarak sıcak tutmanız için gerekli ortamı hazır hale getirin. Çok büyük olmasına gerek olmayan bir sağlam kutu ya da sepetin içerisine ev havlusu veya ona benzer bir örtü yerleştirin. Kedinizin bir ısı kaynağına ihtiyacı olduğu için, su torbalarını ya da ısıtıcı pedlerini ısı kaynağı olarak kullanmanız mümkün. Eğer ikisini de temin edememişseniz, içi sıcak dolu olan bir şişe de kullanabilirsiniz. Ancak şişeyi sıkı kapattığınızdan ve şişenin su sızdırmadığından emin olun. Son olarak kedinizin kutu içinde istediği vakit ısı kaynağından uzaklaşabileceği bir alan bırakmaya özen gösterin.

Yeni Doğan Yavru Kediyi Besleme

Yeni doğmuş yavru kediler, sütten kesilene kadar katı gıdaya geçmemeli. Ancak yavru kedinin annesi yoksa, anne sütü yerine geçecek bir karışımı kedinize verebilirsiniz. Bunun dışında yavru kediye direkt olarak inek sütü vermemelisiniz! Çünkü kedilerin sindirim sistemi laktozu kaldırabilecek bir özellikte değildir. Yavru kediler için üretilen tozla beslemeniz gerektiğinde biberon kullanabilirsiniz. Eğer yavru kedinizi biberon ile besliyorsanız, 2 - 3 saat arayla beslemeye özen gösterin. Ve kedinizi asla sırt üstü pozisyonda tutmayın!

Yavru Kediler Ne Yer?

Çok küçük kedi yavrusu günlük kedi bakımı konusunda endişe duyabilir ve özellikle onu nasıl besleyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Yemek konusunda yavru kediyi sakın zorlamayın ve verdiğiniz her yemeği olabildiğince küçük parçalara ayırın. Hindi, tavuk, sığır eti ve geyik eti gibi yağsız etleri pişmiş halde kedinize verebilirsiniz. Az pişmiş ya da çiğ etler, yavru kedinizi zehirleyebilir! Aynı zamanda et dışında kedinize marul, brokoli çiçeği ve mevsim yeşillikleri de verebilirsiniz. Son olarak kedinizin yiyecek dışında her zaman taze su içtiğinden emin olun.

Sıkça Sorulan Sorular

Yavru kediler ne sıklıkla kaka yapar?

Yavru kedilerin normal olarak günde en az 1 - 2 kez kaka yapması ve idrarını ise her beslenmeden sonra atması gerekir. Ancak yavru kediniz annesinden ayrıysa, her beslenmeden sonra dışkılaması ve tuvalet ihtiyacını gidermesi için ona yardım etmelisiniz. Bu nedenle kedinizi besledikten sonra, idrarını yapabilmesi adına yumuşak ve emici bir bez ile ovalamanız gerekmektedir.

Yavru kedilerin ilk gecesi evde nasıl bakılmalı?

⦁ İlk olarak yavru kedinizi rahatlatmalı ve stresini azaltmalısınız. Bunun için de kendisini güvende hissetmesi adına ona özel rahat ve sıcak bir ortam yaratmalısınız.
⦁ Yavru kedinizin sizinle bir bağ kurması, yeni evine alışması ve sizi tanıması için ona biraz zaman vermelisiniz. Sonrasında zaten her şey çok daha kolay olacak!
⦁ Yeni kediniz için küçük, güvenli ve konforlu bir oda ayarladıktan veya bir alan oluşturduktan sonra ona ait eşyaları da yanına yerleştirmeyi unutmayın. Yumuşak bir battaniye, kedi yatağı, kum kabı, mama ve su kabı gibi ihtiyaçları, kedinizin rahatça ulaşabileceği bir konumda olduğundan emin olun.
⦁ Kedinizin çevreye uyum sağlaması için ilk gece ışığı açık bırakabilir ya da bir gece lambası ile bulunduğu alanı aydınlatabilirsiniz.
⦁ Yavru kediniz ilk geceden ağlarsa, bunun normal olduğunu bilmelisiniz. Sonuçta annesi ve kardeşlerinden yeni ayrıldığı için kendini yalnız hissedebilir ve size alışması biraz zaman alabilir. Bu nedenle kedinizi güvenli ve sıcak tutmanız büyük ölçüde önemlidir.

Yavru kedi annesinden ne zaman ayrılmalı?

Genellikle yavru kedilerin annelerinden ayrılma süresinin 2 ay olduğu söylenir. Ancak çoğu veteriner hekimine göre ise bu süre en az 3 ay olması gerektiği yönündedir. Çünkü yavru kediler 2 aylık olduklarında bile sürekli olarak annelerinin yanında olmak isterler.

Yavru kedi gelişim aşamaları nelerdir?

⦁ Birinci gün; işitme duyusu gelişen yavru kedilerin kulak kanalları 2. haftanın sonuna kadar açık olmaz.
⦁ İkinci gün; göbek kordonunun kalıntıları kuruyarak düşer.
⦁ Üçüncü gün; gözler açılmaya başlar ve 13. güne kadar devam eder. Tüm yavru kediler mavi gözlü olarak doğar ancak daha sonra göz renkleri değişebilir.
⦁ 2,5 hafta; tüylerini yalamaya başlarlar.
⦁ 3. hafta; görme duyusu hala zayıftır ancak belirli şeyleri yorumlayabilir. İlk dişler ise diş etlerini delmeye başlar.
⦁ 4. hafta; görme yeteneği daha da güçlenir. Fiziksel becerileri de gelişmeye başlar. Katı konserve mama yemeye başlar.
⦁ 4,5 hafta; yaklaşık yarım kilo ağırlığına ulaşır.
⦁ 5. hafta; insanlar ve diğer hayvanlar ile sosyalleşmeye başlar.
⦁ 6. hafta; yaklaşık 1 kilo ağırlığına ulaşır. Tüm dişleri çıkar ve sütten tamamen kesilir. Konserve mama dışında kuru mamalar da yemeye başlar.

Yavru kediler nasıl sevilir?

⦁ Yavru kedinizi oturarak sevmeye özen gösterin.
⦁ Yavru kedinizin elinizi koklamasına izin verin.
⦁ Yavru kedinizin çenesinin altını, sırtını ve kulaklarının etrafını okşayın.
⦁ Yavru kedinizin yanaklarını kaşıyın.
⦁ Yavru kedinizin kuyruğunun başladığı noktayı sevin.
⦁ Her zaman nazik olun.
⦁ Eğer kedinizin rahatsız olduğunu fark ederseniz, onu sevmeyi bırakın.
⦁ Kedinizi her gün belirli zamanlarda sevmeye çalışın.
⦁ Nazik oldukları sürece diğer insanların da kedinizi sevmesine izin verin.
⦁ Patilerine ve kulaklarına dokunulmasına alıştırın.
⦁ Kedinizi haftada bir taramaya özen gösterin.

Yavru kedimin evimde ilk günü ne yapmalıyım?

⦁ Yavru kedinizi eve ilk getirdiğiniz zaman, evin olabildiğince sessiz olmasını sağlayın.
⦁ Kediniz ürkek, korkmuş ve stresli davranabilir bu gayet normaldir.
⦁ Onun için özel olarak hazırladığınız odayı ya da alanı kedinize gösterin ve kendi kendine keşfetmesine izin verin. Yavru kedinizin odasının kapısını hafif aralık bırakın ki istediği gibi girip çıkabilsin.
⦁ Kedinin odasında mama ve su kabı ya da kum kabı gibi ihtiyacı olan her şeyin bulunduğundan emin olun.
⦁ Eğer yavru kediniz uyumak istiyorsa ona istediği kadar uyuması için izin verin.
⦁ Yavru kedinizin aşılarını yaptırana kadar dışarı çıkmasına izin vermeyin. Aşılarını olduktan sonra ise ilk 2 ya da 3 hafta boyunca içeride tutmanızda fayda var.

Terk edilmiş bir yavru kediye nasıl bakılır?

⦁ Sokaktan alınmış ve annesi ölmüş yavru kedinin bakımını üstlendiğinizde, ilk olarak sıcak ve güvenli bir ortam oluşturun ve bol miktarda yiyecek sağlayın.
⦁ Eğer anne kedi tarafından terk edilmiş bir yavru kedi söz konusu ise, kendinizi ve yavru kedinizi güvende tutmaya odaklanın. Bunun için de anne kedinin tamamen gitmiş olduğundan emin olun.
⦁ Kediyi aldığınız zaman kaç yaşında olduğunu hesaplayın ancak bunu tahmin edemeyecek durumdaysanız veterinere gidin. Hatta sadece yaşı için değil, aynı zamanda kedinizin kapsamlı muayeneye girmesi için onu veterinere götürmeniz gerekir.
⦁ Yavru kedinizin ihtiyaç duyabileceği her şeyi satın aldığınızdan mutlaka emin olun.
⦁ Yavru kedinizin sıcak olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Yavru kedinizin üşüdüğünü fark ederseniz, onu hemen ısıtmaya çalışın. Terk edilmiş bir yavru kediyi sıcak tutmak, beslemekten çok daha önemlidir diyebiliriz.
⦁ Kedinizi besleyeceğiniz zaman kullandığınız mama miktarını yavru kedinin yaşına ve kilosuna göre ayarlayın ve onu biberon ile besleyin. Besledikten sonra da mutlaka gazını çıkarın.
⦁ Yavru kediler 3 haftalık olana kadar dışkılarını yapmakta zorlandıkları için, ona bu konuda yardım edin.
⦁ Yavru kedinizi yıkamadan önce pire kontrolü yapın ve özel kedi şampuanı ve ürünleri ile yıkayın.

Yavru kedimi kendime nasıl alıştırırım?

Yavru kedinizi doğumdan sonraki ilk üç gün çok az tutmalı ve dokunmalısınız. İlk üç günü atlattıktan sonra, günde bir veya iki kez tutabilir ve dokunabilirsiniz. Yavru kedilerin insan kokusu ile bağ kurması ve etkileşime girmesi 3 ila 7. haftalarda oldukça önemlidir. Üstelik bu kedinizi sosyalleştirmek, çeşitli alışkanlıklar kazandırmak, kucağa alıştırmak ve sık sık dokunmak için en ideal zaman aralığıdır.

Yavru kedilere hangi aşılar yapılır?

⦁ Lösemi aşısı
⦁ Bordetella aşısı
⦁ Karma aşı
⦁ Kuduz aşısı
⦁ İç ve dış parazit ilaçları

Yavru kediye tuvalet eğitimi nasıl verebilirim?

⦁ Öncelikle kedi tuvalet eğitimi verilirken, kum kabı, kedi kumu, kedi kumu küreği, ödül mamaları ve oyuncaklar gibi ihtiyacınız olan tüm malzemeleri satın almalısınız.
⦁ Daha sonra doğru kedi kum kabını seçtiğinizden emin olun. Yavru kediniz için, içerisine rahat girip çıkabileceği küçük bir kedi tuvalet seçimi daha doğru bir tercih olacaktır.
⦁ Kedi kum kabını seçtikten sonra yine uygun kedi kumunu belirlemeniz gerekmektedir. Bazı kediler topaklanan kedi kumlarında rahat ederken, bazı kediler de topaklanmayan kedi kumlarında rahat ederler.
⦁ Bu doğru seçimleri yaptıktan sonra ise, tuvalet kabını doğru bir yere koyduğunuzdan emin olun. Tuvalet kabını, mama ve su kabının çok yakınına koymayın. Kolay ulaşabileceği bir yerde ve yol güzergahında olmalı.
⦁ Yavru kediniz tuvalet eğitiminin henüz çok başındaysa, tuvalet temizliğinin en önemli unsurlardan biri olduğunu bilmelisiniz. Tamamen alışkanlık kazanana kadar, tuvalet her kullanımdan sonra temizlenmeli.
⦁ Tüm bu işlemlerden sonra öncelikle kedinizi kum kabı ile tanıştırmalı ve keşfetmesine izin vermelisiniz. Tanışma işleminden sonra kedinizi nazikçe kuma bırakın. İçgüdüsel olarak kumu patilemeye başlayabilir ve hatta tuvaletini bile yapabilir. Eğer ilk seferinde tuvaletini yapmazsa, beslenmesinin ardından tekrardan kuma yerleştirebilirsiniz.
⦁ Eğitimi sırasında birkaç gün aynı davranışları, alışması için, tekrar etmek zorunda kalabilirsiniz.
⦁ Daha hakkında detaylı bilgileri için Petibom Yavru Tuvalet eğitimi yazılarınıza göz atmanızda fayda var.
⦁ Son olarak kediniz bu eğitiminde başarısız olursa, onu azarlayıp cezalandırmayın! Sabırlı olun ve yeniden deneyin. Eğer hala işler istediğiniz gibi gitmiyorsa, o zaman kedinizi veterinere götürmeyi deneyin.

Yavru kedilerde diş bakımı nasıl olur?

⦁ Yavru kedinizin dişlerini erken yaşta fırçalamaya başlamalısınız. Çünkü ilerleyen zamanlarda bu bir rutine dönecek ve hem kediniz hem de sizin için daha kolay olacak. Eğer kedinizin dişlerini günlük olarak fırçalayamıyorsanız ya da kediniz bundan hoşlanmıyorsa, en azından haftada iki kez bakımını yapmanız gerekmektedir.
⦁ Bu rutinden sonra kediler için özel olarak üretilen diş macunu ve diş fırçasını satın almalısınız. Yetişkin insanlar ya da çocuklar için üretilen diş macunlarını kesinlikle kullanmamalısınız! Ayrıca tavuk ve ton balığı gibi aromalardaki diş macunları kedinizin daha çok ilgisini çekebilir.
⦁ Diş bakımına hiç katlanamayan bir kediniz varsa, diş mendilleri ya da pedlerini kullanarak bakımını gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar diş yüzeyindeki plak birikintilerini silme konusunda birebirdir.
⦁ Kalıcı dişleri çıkan yavru kedilerin, uygun bir çiğneme çubuğundan her gün yararlanabilmeleri mümkündür.
⦁ Son olarak kedinizi yıl içerisinde diş temizliği ve bakımı için mutlaka veterinere götürmelisiniz.

Yavru kedi biberonla nasıl beslenir?

⦁ Öncelikle kucağınıza bir havlu serin ve kediyi bu havlunun üzerin karın üstü duracak şekilde yerleştirin. Sırtüstü veya yan yatırmayın ya da ensesinden tutarak havaya veya arka ayakları üzerinde kaldırmayın! Kediniz bu pozisyondayken, mama nefes borusuna ve akciğerlerine kaçabilir ve boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.
⦁ Biberonu ağzına yaklaştırdığınız zaman, kokuyu alıp kendiliğinden meme ucuna yapışması gerekir. Eğer bunu yapmıyorsa, parmağınızı hafifçe ön dişleri arasına sokun ve biberonun ucunu ağzına yerleştirin. Ancak bunu kesinlikle zorlayarak yapmayın!
⦁ Bu işlemin ardından kediniz biberonu emmeye başlayacaktır. Eğer emmiyorsa onu zorla içermeye çalışmayın. Dilerseniz, bu konu hakkında size yardımcı olması için veterinere gidebilirsiniz.
⦁ Biberonu yere 45 derece açı yapacak şekilde tutun. Böylece kediniz emerken hava kabarcıkları oluşmamış ve hava yutmamış olur.
⦁ Kedinizin istediği kadar emmesini sağlayın ve bıraktığında tekrar emmesi için onu zorlamayın. Kedinizin karnı doyduğunda, göbeği hafif şişkin yuvarlak bir şekilde olur.

Annesi ölmüş yavru kedi nasıl beslenir?

⦁ 1 haftalık kedi için, anne kedi sütü tozu verebileceğiniz en iyi besindir.
⦁ Burada dikkat etmeniz gereken husus ise, yavru kedinize inek sütünün verilmemesidir. Genel olarak inek sütü, ishal gibi bazı semptomların görülmesine neden olduğu için kedilere pek önerilmez.
⦁ Öte yandan kedinize verdiğiniz bu süt tozunu biberon ile verebilirsiniz. Biberon ile kedinizi nasıl beslemeniz gerektiğinden bahsetmiştik.
⦁ Eğer anne kedi sütü tozunu bulamazsanız, o zaman kedinize keçi verebilirsiniz.
⦁ Kedinizi besledikten sonra gazını çıkarmayı unutmayın!
⦁ 1 haftalık kedinizi 2 - 3 saatte bir beslemelisiniz. 4 - 5 haftalık olduğunda ise, kedi konserve mamaları ile besleyebilirsiniz. Kedinize balık, karides, bazı kümes hayvanları ve daha pek çok ürünü denettirebilirsiniz.

Yavru kedi bakımında hangi mamalar verilmelidir?

Yavru kediniz 4 haftayı doldurduğu zaman, biberonun dışında sulandırılmış konserve yavru kedi mamasını ya da evde hazırladığınız bir mamayı kedinize verebilirsiniz. İlk etapta biberon ile beslemeye düzenli olarak devam edin ancak gün içerisinde ılık su ile karıştırdığınız mamayı da bir tabakta vermeyi ihmal etmeyin. Eğer kediniz mama yemeyi tercih etmiyorsa, onu zorlamayın. Yavru kediniz mama yemeye başladığında, biberon ile olan öğünlerini giderek azaltın ve bunun yerine direkt mama vermeye başlayın. Ayrıca kedinizin dışkısını bu dönemde iyice gözlemleyin. İshal ya da kabızlık gibi hastalıkların görülmesi durumunda direkt veterinere gidin. 5. haftadan itibaren de mamadaki su miktarını azaltın ve doğrudan konserve mamayı vermeye başlayın. Bunların dışında kedinizin daha sağlıklı yaşaması için en etkili mamalar arasında kuru mamaların yer aldığını belirtelim.

Peki en iyi kedi mamaları hangileridir?

⦁ N&D kuru mama
⦁ Pro Plan kuru mama
⦁ Royal Canin kuru mama
⦁ Sanabelle Senior kuru mama
⦁ Proline kuru mama
⦁ Acana kuru mama
⦁ Felicia kuru mama

Peki en iyi yavru kedi mamaları hangileridir?

⦁ N&D Prime tavuk ve narlı tahılsız yavru kedi maması
⦁ Royal Canin Kitten yavru kedi maması
⦁ Profine düşük tahıllı kitten tavuklu yavru kedi maması
⦁ Lavital kitten somonlu yavru kedi maması
⦁ Pro Choice Pro 38 kitten kuzu etli yavru kedi maması

Yavru kedinizi ne zaman kısırlaştırmalısınız?

Yavru kediler, 4 aylıktan itibaren kısırlaştırılabilir. Bu erken olarak gözükse de, yavru kediler 4. aydan itibaren cinsel olgunluğa erişmeye başlarlar. Bu yüzden de kedinizi ne kadar erken kısırlaştırırsanız, ona o kadar fayda sağlamış olursunuz.

935 kişiye bir tane düşüyor ama AKP camiye doymuyor: ‘Ali Erbaş’ın ifadelerinin artçılarını görüyoruz’ Güncel Uyurken dehşeti yaşadı: Yüzüne kimyasal madde döküldü Güncel 3. doz koronavirüs aşısını kimler olacak? Fahrettin Koca'dan açıklama Güncel Eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın yargılandığı davada yeni gelişme Güncel