Yeditepe Üniversitesi'nde fahiş zam! Öğrenciler tepkili

Abone ol

Yeditepe Üniversitesinde eğitim ücretlerine fahiş zamlar uygulanmasının ardından öğrenciler #YeditepeliHakkınıArıyor etiketiyle sosyal medyada kampanya başlattı.

Ekim ayında yeni öğretim yılına başlama kararı alınması ardından özel üniversitelerin ücretleri öğrenciler açısından bir sorun haline gelmeye başladı. Pandemi koşulları gözetilmeden yapılan zamlar öğrencileri zor durumda bıraktı.

Yeditepe Üniversitesinde eğitim ücretlerine fahiş zamlar uygulanması öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Sosyal medyada #YeditepeliHakkınıArıyor, #PandemideZamOlmaz etiketleri üzerinden bir araya gelen ve seslerini duyurmaya çalışan öğrencilere Gelişim Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi gibi pek çok farklı üniversitede okuyan öğrencilerden de destek geldi.

Bunun yanı sıra eğitimin nasıl devam edeceği ve online olup olmayacağı hâlâ netlik kazanmadı. Pandemi koşulları altında online eğitimle geçirilen dönemde öğrenciler tam okul ücretlerini ödemek zorunda bırakıldı. Yeni eğitim yılı ücretlerinde ise tıp alanında 12 bin, mimarlık ve mühendislik bölümlerinde 8 bin ve iletişim, fen edebiyat, güzel sanatlar ve eğitim fakültelerine 7 bin lira zam geldi.

Evrensel'de yer alan habere göre, öğrenciler taleplerini üniversite yönetimine verdikleri dilekçeler ile duyurmaya çalıştırdıklarını belirterek, okul yönetiminden herhangi bir geri dönüş almadıklarını vurguladı.

Öğrencilerin talepleri ise zamların geri alınması ve okul ücretlerine indirim yapılması.

Üniversitelerin salgın fırsatçılığı Eğitim 'Karma eğitim baş belası' diyen müdür hakkında işlem bile yapılmadı Eğitim MSÜ sınav sonuçları açıklandı Eğitim İmam hatip lisesi öğretmeni: Din olayından bezmiş olanlar var Eğitim