Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan krizin faturasını yurttaşlara çıkardı: 'Orta sınıf dolce vitanın bittiğini kabul edip...'

Abone ol

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçdarslan bugünkü yazısında ekonomik kriz üzerine iktidarın sorumluluğunu yurttaşlara yıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" sloganıyla hayata geçirilen yeni ekonomi modeli Türkiye'de ekonomik krizin boyutunu artırdı ve yurttaşların alım gücünü düşürdü.

AKP iktidarının politikalarına yurttaşlar yoğun eleştirilerde bulundu. Eleştirilerin bir hedefi de iktidara yakın gazeteler ve isimler oldu.

İSMAİL KILIÇDARSLAN: "ORTA SINIFIN 'ÖLDÜK BİTTİK KAMPANYALARINA İTİBAR ETMİYORUM"

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçdarslan'ın bugünkü yazısı ve yurttaşlar için kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Kılıçdarslan "orta sınıf"ın şımartılmış olduğunu ve söylemlerin bundan kaynaklandığı tezini şu sözlerle savundu:

Hep söyledim, yine söyleyeceğim. Gereğinden fazla desteklenmiş, gereğinden fazla şımartıldığını düşündüğüm ve benim de bir mensubu olduğum orta sınıfın “öldük bittik” kampanyalarına dün itibar etmediğim gibi bugün de itibar etmiyorum. “Vaatlerle kuşatılmış orta sınıf masalı” dünyanın her yerinde bitiyor, Türkiye’de de bitecek o ya da bu şekilde. Orta sınıf, gerçekten orta sınıf olduğunu hatırlayıp kabullenene kadar da sürecek bu bitiş. Çünkü “vaatlerle kuşatılmış orta sınıf masalı” sürdürülebilir değil. Bunu dediğimde doğrudan iktidarı savunduğumun düşünüleceğini bilsem de diyeceğim: “Orta sınıf dolce vitanın bittiğini kabul edip ayağını yorganına göre uzatmayı öğrenecek.”

İSMAİL KILIÇARSLAN: "SOSYAL ADALETİN TEMİN EDİLMEDİĞİ TOPLUMSAL DÜZLEM OLMAZ"

İsmail Kılıçarslan, durumun alt sınıflar için için daha zor olduğunu ve "minimum ekonomik düzen"in bu sınıflar tarafından kurulamadığını da yazdu.

Kılıçdarslan, "Durum, alt sınıflar ve prekarya için zor asıl. Elektrik, doğalgaz, su, ekmek, gıda ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlarını döndürebilecek bir “minimum ekonomik düzen” kuramadı çünkü alt sınıflar. Geride bıraktığımız döviz krizin kargaşasının en mühim yarası alt sınıflarda açılmış oldu böylece." ifadelerini kullandı.

İSMAİL KILIÇARSLAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İmamlar canlı yayınladı: Camide çiğ köfte partisi! Gündem Damatlar bitti dünürler başladı: Koruma bölgesindeki tarlanın imarı değiştirildi Gündem Avrupa'da destek Türkiye'de vergi: Enerji krizine karşı hangi ülke hangi tedbiri alıyor? Gündem 20 soruda Abdi İpekçi cinayeti: Cezasız bırakılan gerçekler... Gündem