'Yılın öğretmeni' seçildi, iki gün sonra öğrencisini dövdüğü için tutuklandı

Abone ol

'Yılın öğretmeni' seçildikten iki gün sonra bir öğrenciye yönelik fiziksel şiddetten tutuklanan öğretmen, hakkındaki iddiaları reddetti. Öğretmen, kendisiyle görüşen öğrencinin burnunun neden kanadığını açıklayamadı.

ABD'nin Florida eyaletindeki Darnell-Cookman Ortaokulu ve Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Caroline Melanie Lee, bir öğrenciyi dövüp burnunu kanattığı gerekçesiyle tutuklandı. Caroline Melanie Lee'nin iki gün önce "yılın öğretmeni" seçildiği öğrenildi.

Olay, İngilizce öğretmeni Lee'nin 27 Ekim'de okulda "yılın öğretmeni" seçildikten sonra sosyal medyada öğrenciler arasında tartışma konusu olmasıyla başladı. Bazı öğrenciler, Lee'nin sınıfta "N kelimesi"ni (İngilizce'de "pis zenci" anlamındaki hakaret sözü olan "nigger" kastediliyor) kullandığını ifade etti. Lee ise yorumlara verdiği cevapta kelimeyi, ABD'li yazar John Steinbeck'in "Fareler ve İnsanlar" kitabını okurken kullandığını söyledi.

Indepented Türkçe'nin aktardığı habere göre; adı açıklanmayan bir kız öğrenci kelimenin yine de kullanılmaması gerektiğini yazdı.

60 yaşındaki İngilizce öğretmeni, söz konusu öğrenciyi cuma günü yanına çağırdı. Öğrenci, polislere yaptığı açıklamada çok korktuğunu ve bu yüzden öğretmenin sınıfına gitmediğini belirtti. Ancak Lee öğrenciyi sınıfından aldı.

Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis ekipleri, öğretmenin sınıfa doğru 'agresif bir şekilde' yürüdüğünü bildirdi.

Öğrencinin iddiasına göre Lee, sınıfın kapısını kapattıktan sonra avucunun içiyle yüzüne vurdu. Öğrenci, Lee'nin daha sonra kafasına birkaç defa vurduğunu ve sinkaflı küfürler ederek bacağına tekme attığını öne sürdü.

Güvenlik kamerası görüntüleri, kızın yüzünü tutarak şikayet için rehberlik servisine gittiğini gösterdi.

İDDİAYI REDDETTİ, BURUN KANAMASINI AÇIKLAYAMADI

Sınıfta kızla olduğunu kabul eden Lee, saldırı iddiasını yalanladı. İngilizce öğretmeni, 'ölüm tehdidi' olarak algıladığı bir Instagram mesajını gönderen öğrenciyle konuşmak istediğini iddia etti.

Öte yandan polis ekipleri, Lee'nin 'burun kanamasını açıklayamadığını' söyledi. Çocuk istismarıyla suçlanan öğretmen aynı gün tutuklandı.

İsrail Büyükelçiliği, resmi hesabından Erdoğan-Biden görüşmesi ile ilgili 'Zaytung haberi' paylaştı Dünya Taliban'dan döviz yasağı: Yeterli nakit yok Dünya Yunus Emre Erdölen, Türkiye’nin en acil dış politika krizini yazdı: 'Türkiye’nin F-16 talebi ve ABD Kongresi' Dünya NATO Genel Sekreteri: 'Hem 'yeşil' hem kuvvetli askeri güçlere ihtiyacımız var' Dünya