Yoğun karlı hava yolda! İstanbul da etkilenecek

Abone ol

2019'un ilk soğuk hava sisteminin ise İstanbul dahil yurdun önemli bir bölümünü vurması bekleniyor.

Meteoroloji verilerine göre tüm yurt son günlerde mevsim normallerinin altında sıcaklık değerlerinde bir kış yaşıyor.

Soğuk hava dalgalarının biri gelip biri gidiyor, kar doğu bölgeleri ciddi şekilde etkiliyor. Son dakika tahminlerine göre 2019'un ilk soğuk hava sisteminin ise İstanbul dahil yurdun önemli bir bölümünü vurması bekleniyor. Küresel tahmin sistemlerinin karlı hava dalgası için işaret ettiği tarih ise 3-4 Ocak olarak görülüyor.

İSTANBUL İÇİN KAR TARİHİ: 3-4 OCAK

Yoğun kar bırakacak ve hava sıcaklıklarını ciddi şekilde düşürecek soğuk hava dalgası 2019 yılının ilk haftasında yurdu etkileyecek. Tahminlere göre 3-4 Ocak’ta yurda giriş yapacak olan karlı hava dalgası birkaç gün sürecek fakat ciddi kar yağışı yaşatacak.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Sivas dışında), Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı (Erzincan dışında), Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Antalya, Isparta, Çorum, Bayburt, Erzurum, Muş, Diyarbakır, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara’nın güneyi ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı, iç ve doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

'Ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmeli' Güncel Kız öğrencilerin yüzde 34’ü okulu terk etti Güncel Avrasya Üniversitesi'nden akademisyene: 'Sakıncalısın' Güncel Sincan Cezaevi'nde kadınlara kan donduran işkence! Güncel