Yunanistan'dan Türkiye'yi ilgilendiren uyarı: Mültecilerin koronavirüs testi pozitif çıktı

Abone ol

Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı, iki mültecide koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve karantina altına alındıklarını duyurdu.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı, Midilli adasına 6 Mayıs'ta gelen iki mültecide koronavirüse rastladıklarını duyurdu.

Bakanlık, göçmenlerin 6 Mayıs’ta Midilli’ye geldiğini ve adada bulunan diğer göçmen gruplarıyla teması bulunmadan bir tesiste karantina altına alındıklarını açıkladı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakanlık yetkilisi, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Mültecilerin karantinaya alındığı bölge ile Moria tesisi arasında kesinlikle bir bağlantı yok” ifadesini kullandı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Midilli adasında bulunan Moria Tesisi’nde, 17 bin 500’den fazla mülteci bulunuyor.

İnsan Hakları Kuruluşları, tesiste yaşam koşullarının kötü durumda olduğunu belirterek hükümete daha çok yardımda bulunulması gerektiği konusunda uyarıyor.

4 Mayıs’tan itibaren corona virüsü salgınına karşı alınan tedbirleri hafifleten Yunanistan’da bugüne kadar 152 kişi hayatını kaybetti. Ülkede 2 bin 744 corona vakasının olduğu belirtildi.

ABD vatandaşlığından ayrılan Amerikalıların sayısında rekor artış Dünya New York'ta 100'e yakın çocuk koronavirüs bağlantılı olduğu düşünülen hastalığa yakalandı Dünya ABD Başkan Yardımcısı Pence, koronavirüs nedeniyle Trump'a yaklaşmıyor Dünya BM hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıkların küresel risk haritasını çıkaracak Dünya