Zaharova: Batının hayali 2018 Dünya Kupası'nı engellemek

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ajan krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

SPUTNİK - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının İngiltere'de zehirlenmesini gerekçe göstererek eş zamanlı olarak harekete geçen bazı Batılı ülkelerin ana amacının Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nı engellemek olduğunu belirtti.

Rus Beşinci Kanal'a demeç veren Zaharova'ya Batılı ülkelerin 2018 Dünya Kupası bağlamında Rusya'yı tecrit etme olasılığının bulunup bulunmadığı soruldu.

'BU ONLARIN ANA AMACI'

Zaharova, "Bu onların en büyük hayali, ana amacı. Bende bazı Batılı ülkelerin 2018 Dünya Kupası'nı Rusya'dan almak istediği izlenimi oluştu" yanıtını verdi.

Şu anda herkesin 'futbol topuna odaklandığını' da kaydeden Zaharova, 'topun her şeye rağmen Rus futbol sahasına değeceğini' vurguladı.

4 Mart'ta eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın Salisbury'de sinir gazıyla zehirlenmesinin ardından Rusya ve Batı arasında diplomatik kriz patlak vermişti.

İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya ve bir dizi AB ülkesi, soruşturmanın tamamlanmasını beklemeden ve hiçbir kanıt göstermeden Moskova'yı olayın sorumlusu ilan ederek Rus diplomatları sınır dışı etme kararı almıştı.

2018 FIFA Dünya Kupası, 14 Haziran — 15 Temmuz tarihleri arasında Rusya'nın 11 kentinde düzenlenecek.

Netanyahu’dan Erdoğan’a 1 Nisan yanıtı Dünya Veliaht Prens Selman'dan ABD'ye Suriye mesajı Dünya Papa: Savaşların yiyip bitirdiği bir dünya utanç verici Dünya ABD'den şaşırtan YPG adımı Dünya