Zelenskiy: Savaştan önce yaptırımlar için yalvardım, şimdi çok geç

Abone ol

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, savaştan önce yaptırımların uygulanması için yalvardığını söyledi. Zelenskiy, "Ukrayna'ya verilen destek için teşekkür ediyorum ama çok geç" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodmir Zelenskiy, Rusya'nın işgali sürerken yeni açıklamada bulundu.

Rus annelere seslenen Zelenskiy "Anneler lütfen gelin çocuklarınızı alın. Gencecik insanların yeri morglar olmamalı" ifadesini kullandı.

Zelenskiy, "Savaştan önce yaptırımların (Rusya'ya) uygulanması için yalvardım" dedi. Zelenskiy, "Ukrayna'ya verilen destek için teşekkür ediyorum ama çok geç. Bunu önceden yapabilseydik çocuklar ölmezdi. Dünya kendi gücünü göstermeliydi" diye konuştu.

Zelenskiy, sadece Rusya'dan değil Belarus'tan da füze atıldığını dile getirerek hava sahasının tamamen kapatılmasını istediğini söyledi.

Zelenskiy şöyle devam etti:

"Uçaklara ihtiyacımız var. Çok fazla insanımızı kaybediyoruz.

Bizim hedefimiz burada savunma ve özgürlük.

Rusya bizim birlik içinde yaşayan bir ülke olmamızdan korkuyor.

Biz hiç kimseyi tehdit etmiyoruz. Biz terörist değiliz. Başkalarının toprağını ele geçirmiyoruz.

(Putin) Lütfen bu savaşı durdur. Ön koşulsuz şekilde oturup konuşmalıyız, insanlar gibi konuşmalıyız."

Rusya-Ukrayna arasında ikinci müzakere başladı Dünya Ukrayna Ankara Büyükelçisi Bodnar: Türk tarafı, Montrö Sözleşmesi'ni titizlikle uyguluyor Dünya Türk gemisi Rusya'nın ele geçirdiği Azak Denizi'nde mahsur kaldı: "Gündüzleri gemide, geceleri sığınaklardayız" Dünya Zelenskiy’den Rusya’ya: Yalnızca Karadeniz’in dibini görecekler Dünya