Zelenskiy'den yeni açıklama: Bu hafta düşmanın planlarını altüst ettik

Abone ol

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı açıklamada "Tanklarla, uçaklarla, ateş eden her şeyle saldırdılar. Cesur Ukrayna halkı onlara karşı koydu. Biz ulus olarak bu hafta düşmanın planlarını alt üst ettik." dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, yeni bir açıklama yaparak cephe hattında yaşananlara ilişkin bilgi verdi. Zelenskiy, "Bu hafta düşmanın planlarını alt üst ettik" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy'nin açıklamalarından satır başları:

"Tanklarla, uçaklarla, ateş eden her şeyle saldırdılar. Cesur Ukrayna halkı onlara karşı koydu. Ordumuz, sınır askerlerimiz, bölgesel savunmamızla onları durdurduk. Biz ulus olarak bu hafta düşmanın planlarını alt üst ettik.

Eğer bir yere girerlerse bunun geçici olduğunu Meritopol'de gördüler. Halkın onları geri püskürttüğünü gördüler. Sıradan insanlar bunlar. Rus askerlerini artık lütfen eve götürün. Ukraynalılar, her işgalci bilmeliki bizden hiçbir şey alamayacaklar. Nereye girerlerse girsinler yok edilecekler. Bir an bile onlara rahat vermeyeceğiz. Güçlü bir mücadeleyle karşılacaklar. Öyle bir geri püskürtme olacak ki, milli bir davanın ne olacağını görecekler.

Bu bizim için bir vatan koruma savaşı. Bu tip vatan savaşlarının işgalciler için nasıl bittiğini biliyoruz. Yaklaşık 9 bin Rus askeri bir hafta içerisinde öldürüldü. Çoğu burada kalacak ve bu topraklarda gömülecekler. Ukrayna, topraklarının düşman askerlerine mezar olmasını istemiyor. Rus askerlerine sesleniyorum. Komutanlarınıza savaşmak, ölmek istemediğini söyleyin.

BM Genel Kurulu'nda çok güzel bir karar çıktı. Sadece 5 ülke bize karşı oy verdi. Bu ülkeler Kuzey Kore, Eritre, Belarus ve Suriye. Bunlar barış istemeyen ülkeler. Bugün ayrıca Odessa'nın yeni bölgesel yönetimiyle de görüştüm. Çok yönlü mücadelemiz çok zor koşullar altında devam ediyor. Bugün 15 askerimize onur madalyası verme kararı aldık. Bunlar hayatlarını kaybeden askerlerimiz. Çernihiv'de askeri tanklara karşı koymuş askerlerimiz bunlar."

Rusya'da döviz alımına yüzde 30 komisyon getirildi Dünya İbrahim Kalın'dan dikkat çeken Rusya-Ukrayna paylaşımı: Haddini aşan zıddına döner Dünya Kim Jong-un'dan Kuzey Koreli komutanlara talimat: Üçüncü dünya savaşına hazır olun! Dünya Rus iş insanı Putin'in başına ödül koydu: Ölü ya da diri ele geçirene servet ödeyecek! Dünya