Bir Kadının Ölümü Bile Onları Durdurmadı... 'Lanetli' Film Festivalde Gösterilecek!

Abone ol

Dünyaca ünlü ABD'li aktör Alec Baldwin'in 2021 yılında kazara sette görüntü yönetmenini öldürdüğü "Rust" filminin akıbeti merak ediliyordu. Geçen yıl tüm dava sürecine rağmen çekimleri tamamlanan filmin Polonya'da bir festivalde gösterileceği ortaya çıktı. Sosyal medyada bu karara tepki yağdı.

Hollywood yıldızı Alec Baldwin, Ekim 2021'de western türündeki filmi Rust'ın çekimleri sırasında korkunç bir olaya karıştı. Baldwin, sahnede kullandığı silahın elinde patlamasıyla 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i kazara vurarak ölümüne sebep oldu. Alec Baldwin, trajik olayla ilgili yıllarca yargılanırken, bir yandan da filmin çekimlerine devam edildi. Rust filminin çekimleri, Mayıs 2023'te sona erdi.

Deadline'ın haberine göre; "lanetli" olarak anılmaya başlanan filmin akıbeti merak konusu olurken, Polonya'nın Toruń kentinde düzenlenecek olan Camerimage Uluslararası Sinematografi Sanatı Film Festivali'nde gösterime gireceği öğrenildi. Filmin dünya prömiyerinin ardından yönetmen Joel Souza, görüntü yönetmeni Bianca Cline ve Halyna Hutchins’in akıl hocası Stephen Lighthill'in katılacağı bir panel de gerçekleştirilecek. Üç isim, Hutchins'in ölümü, kadınların sinematografideki rolü ve film setlerindeki güvenlikle ilgili konuşacak. Başrol oyuncusu Alec Baldwin'in gösterime katılıp katılmayacağı ise henüz belli değil.

BU UTANÇLA NASIL TANITIM YAPACAK?

Filmin festivalde gösterime girmesi kararı, sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Birçok kullanıcı, genç bir kadının ölümüne rağmen inatla bu filme devam edilmesinin "korkunç" bir karar olduğunu savundu. Kimi de Baldwin'in "bu utançla" filmin tanıtımında yer alıp almayacağını merak ettiklerini dile getirdi.

Halyna Hutchins’i kazara öldüren Alec Baldwin, aylarca kasıtsız adam öldürme suçuyla yargılandıktan sonra geçtiğimiz ağustos ayında davanın düşürülmesiyle aklandı. Hutchins'in ailesi ise davanın kapanmamasını ve olayda suçu bulunan herkesin yargılanmaya devam etmesini istiyor.

Altıncısı Düzenlenen Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali Başladı Kültür - Sanat Karma Sergi Severler SANKO Sanat Galerisi'nde Buluşuyor Kültür - Sanat