İbrahim Tatlıses'in ilk albümünün çıkardığı stüdyo ortaya çıktı, bulunduğu yer şaşırttı!

Elazığ’da yarım asrı aşkın bir süredir kemikleşmiş bir müzik mirası olan Kemaliye Stüdyosu, başta İbrahim Tatlıses olmak üzere birçok sanatçı ve müzisyenin ilk albümünü çıkardığı yere ev sahipliği yaptı. Tatlıses'in ilk albümünü çıkardığı yer ise, halen ilk günkü canlılığını koruyor.

Elazığ’da, yaklaşık 50 yıldır ses kayıt stüdyosu olarak hizmet veren Kemaliye Stüdyosu, geçmişten günümüze birçok ünlü sanatçının ve müzisyenin ilk albümüne ev sahipliği yaparak, Türk müziğine damga vurdu.

Özellikle İbrahim Tatlıses gibi ünlü isimlerin kariyerine temel atan bu stüdyo, ilk günkü canlılığını ve etkileyici atmosferini koruyarak, müziğin duygu dolu melodilerini zamanın ötesine taşıyor.

"FİRMAMIZ HALEN DEVAM ETMEKTEDİR"

İHA'ya konuşan ses kayıt stüdyosu işletmecisi Alper Gözler (49), "1977 yılında babadan kurulan firmamız halen devam etmektedir. Biz küçüklüğümüzden beri ses kayıt stüdyosunda devam ediyoruz. Yaklaşık 50 yıldır Elazığ’ın mahalli türkülerini, diğer sanatçılarının kayıt altına almaya çalışıyoruz" dedi.

"BURADAN İSTANBUL'A GİDEN ÇOK SANATÇI OLDU"

"İbrahim Tatlıses’ten tutun da Kenan Temiz, Fahri Atılgan gibi birçok sanatçı burada ilk kasetlerini burada çıkardı" diyen Gözler, "Biz genelde Elazığ ve Kemaliye yörelerinin türkülerini kayıt altına almaya, bunları arşivlemeye çalışıyoruz. Bu projeye devam ediyoruz. Unkapanı yokken, Elazığ’da bu iş daha iyi gidiyordu. İbrahim Tatlıses’in ilk albümü Elazığ’da Akıncılar bant kayıt stüdyosunda, ondan sonrasında ise dört albümü de Yalçın Plak’ta yapılıyor. Buradan İstanbul’a giden çok sanatçı oldu. 50 yılı aştı, bu işi yapanların hepsi kapattı ama biz devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM TATLISES

İbrahim Tatlıses, "Kara Kız" ve "Beni Yakma Gel Sevdiğim" adlarını taşıyan 45'liklerle müzik dünyasına girdi. Ayağında Kundura türküsü ile ünlenen İbrahim Tatlıses, günümüze kadar otuzdan fazla albüm çıkarmıştır.

İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi 10 bin hareketli figürüyle dikkat çekiyor Kültür - Sanat Fazıl Say, babası Ahmet Say için piyanonun başına geçti Kültür - Sanat Burhaniye’de Kitap Fuarı'nda Türkan Şoray rüzgarı esti Kültür - Sanat Ahmet Kaya'nın ağabeyi son yolculuğuna uğurlandı! Kültür - Sanat Gözler sanata dönüşüyor Kültür - Sanat Helenistik Çağ'dan kalan kale ilgi bekliyor Kültür - Sanat Metin Uca, 'bakın neymiş' diyerek gözaltına alınma sebebini açıkladı Gündem Parkinson hastası emekli öğretmen evini sanat atölyesine çevirdi Güncel 600 yıllık coğrafi işaretli yöresel kıyafetler mimarinin de ilham kaynağı oldu Yaşam Kütahya'da tarihe yolculuk Kültür - Sanat İstanbul'da dolunay manzarası görenleri hayran bıraktı Kültür - Sanat Bursa'da 124 saatlik dünya rekoru: 6 gün boyunca Manas Destanı'nı okudu Kültür - Sanat