Erdoğan'a yakın isim Financial Times'a konuştu: 'Panik yok ama rahat da değiller'

Abone ol

İngiltere'nin en saygın gazetelerinden biri olan Financial Times, Türkiye'de pazar günü yapılacak seçimlerle ilgili bir analiz yayımladı. Analiz'de Erdoğan'a yakın isimlerin görüşlerine de yer verildi.

14 Mayıs seçimleri Türkiye ve Dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor… İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times, “Türkiye seçimleri: Erdoğan en büyük rekabetiyle karşı karşıya” başlığını kullandığı haberde, “21 yıl iktidarda kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı, ülkenin yönünü değiştirmeye kararlı birleşmiş bir muhalefetle sıkı bir yarışta” denildi.

Sözcü'nün aktardığına göre seçim kampanyaları sürecinde tartışmaların soğan ve savaş gemisine kadar geldiğine dikkat çekilirken, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin mutfağında yayınladığı videolarla gündeme geldiği hatırlatıldı.

Haberde, “Muhalefetin zaferi, özellikle az bir farkla zaferi, Erdoğan’ın demokrasiye ve 20 yıldır kontrolünde olan yargı, polis ve orduya bağlılığını test edecek. Eğer Erdoğan bir dönem daha kazanırsa muhalefet, Türkiye’nin çok daha ağır bir baskıcı rejime girmesinden endişe ediyor” yorumu yapıldı.

Erdoğan’ın kampanyası hakkında, “Erdoğan’ın seçim kampanyası seçim öncesi dağıtılan vaatlerin bir kombinasyonu. Bir ay ücretsiz doğalgaz, asgari ücreti artırma, öğrencilere 10 GB ücretsiz internet. Ve devlet projelerinin açılışını da eklemek gerekiyor” yorumu yapıldı.

“ERDOĞAN’IN KAMPANYASINDA PANİK YOK AMA…”

Fakat Erdoğan’a yakın bir yetkilinin açıklamalarına da yer verildi. Haberde, “Erdoğan’ın destekçileri onun bir savaş içerisinde olduğunu biliyor. Seçim kampanyasıyla ilgili bilgisi olan bir kişi, “Panik yok ama rahat da değiller” dedi.

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen düşünce kuruluşu Seta’dan bir uzman olan Ferhat Pirinççi de Financial Times’a konuştu. Pirinççi, “Erdoğan’ın kampanyası kendinden emin. Fakat çok çalışmaları gerektiğini ve seçimin bıçak sırtı olduğunu biliyorlar” dedi.

Seçimden çıkacak sonucu, “huzursuz muhafazakarların”, gençlerin ve Kürt seçmenin belirleyeceğini aktaran Financial Times, “Genelde Erdoğan’a oy veren fakat artık onun hizmet vermediğine inananlar, 5.3 milyon yeni seçmen ve 85 milyonluk nüfusun yüzde 18’ini oluşturan Kürtler sonuca etki edecek” yorumunu yaptı.

Makalede, “Erdoğan kaybetse bile onun siyasi kariyerinin bittiğini duyurmak için çok az insan kağıt kaleme sarılacak. Özellikle muhalefetin Türkiye’nin karşısına çıkan büyük zorluklarla mücadelede ne yapacağı merak konusu” denildi.

Fakat makalede muhalefetin bir yılı aşkın bir süredir görüştüğünü ve 2300’den fazla noktada uzlaşma sağlandığı da hatırlatıldı.

The Economist'ten Twitter kapağı: "Erdoğan gitmeli" Dünya Gazeteci Banu Acun Türkiye’ye giriş yaptığı sırada gözaltına alındı Güncel TGS açıkladı: Reuters'la anlaşma sağlandı Türkiye Hilal Kaplan da aralarında: TRT’nin kaynakları AKP’li yönetime Medya