AKP'den Devralınan 'Enkaz' Belediye: 94 Bankamatik Personeli, 170 Milyonluk Borç...

Abone ol

31 Mart seçimlerinde AKP’den DEM Parti’ye geçen Mardin Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Amak, göreve geldiklerinde belediyede 94 bankamatik personeli tespit ettiklerini açıkladı. Ayrıca birçok usulsüz harcamayla 170 milyon TL borcu olan belediyenin kasasında hiç para olmadığını ifade etti.

Geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde Mardin’in Artuklu Belediyesi, DEM Parti adayı Mehmet Ali Amak'ın yüzde 43,00 oy alarak, yüzde 33,49 oy alan AKP’li rakibi Mehmet Tatlıdede'yi geride bırakmasıyla AKP’den DEM Parti’ye geçti. Belediyeyi devralan DEM’li Eş Başkan Mehmet Ali Amak, AKP’li yönetim döneminde yapılan usulsüzlükleri açıklamaya başladı.

'AKP'LİLERİN YAKINLARI BANKAMATİK PERSONELİ YAPILMIŞ'

Sözcü'nün haberine göre; belediyeyi devralmalarının sonrasında yaptıkları çalışmada belediyede birçok usulsüzlük tespit ettiklerini belirten Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Amak, şunları söyledi:

"Bölgenin ekonomik olarak en iyi belediyesi olmasına rağmen maalesef önceki AKP’li yönetim kayyumdan beter etmişler, belediyeyi resmen talan etmişler. Belediyenin bütçesinden seçim çalışmalarını yürütmüşler.

AKP il başkanının yakınından tutun da partinin çaycısına kadar belediyeden maaş verilmiş. Belediye, önceki AKP’li başkan Mehmet Tatlıdede’nin şirketi haline dönüştürülmüş. Belediyede tespit ettiğimiz bankamatik personeli 94 kişiydi. Bu personeller belediye başkanının yakınları, AKP’li meclis üyelerinin kızları, eşleri.

Bunların dışında AKP Mardin eski il başkanı Vahap Alma’nın kardeşi, yeğeni, il başkan yardımcısının kardeşi, yeğeni.

'GÖREVE GELDİĞİMİZDE 'İSTEYEN DEVAM ETSİN' DEDİK'

Bu kişilerin arasında bekar olanlar 28 bin 900 TL, evli olanlar ise yaklaşık 32 bin TL maaş alıyorlardı.

Biz göreve geldiğimizde bu kişiler istifa ettiler. Geri kalan personele ‘gerçekten isteyen devam etsin’ dedik. Bunlardan 30’unun çıkışı yapıldı ama inanın radikal yaklaşsak 100’den fazla bankamatik personeli çıkar."

170 MİLYONLUK BORÇ

Belediyenin mali durumuna da değinen Amak, “Belediyenin şu anki toplam borcu 170 milyon; 100 milyonu İller Bankasından çekilmiş olan kredi, onun dışında da 70 milyon piyasa borcu var. Seçim öncesi çok fazla naylon fatura girişi yapılmış ama hepsinin ödemesi yapılmış, bu faturaların tespitini yapıyoruz” diye konuştu.

Meclis'e 'Kan' Bulaştı! Siyaset Hakan Fidan Mısır’a Gidiyor Siyaset Murat Kurum, Kendisine Soru Soran Emekliye Yardım Kartı Uzattı Güncel 'Nazik Ol, Bizim Oylarımızla Cumhurbaşkanı Oldun' Güncel