AKP'den Fethullah Gülen'in Ölümüne İlişkin İlk Açıklama: 'Netanyahu Gibi Biriyle...'

Abone ol

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ölmesine ilişkin konuştu. Çelik, "Bu hain adını Netanyahu gibi biriyle yan yana yazdırmıştır" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kameralar karşısına geçen Çelik, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in ölmesine ilişkin de konuştu.

Sözcü Çelik, "Terörist başı Fethullah Gülen, gerek kurduğu ihanet şebekesi ise gerekse bu ihanet şebekesi vasıtasıyla hizmet ettiği odak vasıtasıyla büyük bir ihanet ve cinayet ağının mimarlığını yapmıştı. Tüm cinayetleriyle, kötülükleriyle birlikte vatansız olarak bu dünyayı terk etti. Bu hain adını Netanyahu gibi biriyle yan yana yazdırmıştır" ifadelerini kullanarak sözlerinin devamında şunları söyledi:

'CİNAYET ŞEBEKESİNİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞTIKLARINI GÖRÜYORUZ'

"FETÖ çeşitli ülkelerde hala faal. Aynı ihanet şebekesini sürdürmeye çalışıyorlar. Bu yapıyla hiçbir esneklik göstermeden kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Uzun zamandır örgüt mensuplarının yaptığı faaliyetlere dikkat ettiğimizde bunları aynı ihanet ve cinayet şebekesini işlevsel kılmak için çeşitli ülkelerde ülkemize karşı faaliyetlerde yürüttüğünü, kendilerince uygun bir fırsat bulmaya çalıştıklarını net bir şekilde görüyoruz.

Bu zihniyetin, şebekenin şimdi yaptıkları birtakım açıklamaları gördüğümüzde aynı ihanet ve cinayet şebekesini sürdürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Gelinen noktada 15 Temmuz’dan sonra kimler tarafından himaye edildiklerini de görmüş olduk. Birçok odakları bertaraf edildi. Kutsal değerlere ve insanlığa kötülük etme bakımından ismini Netanyahu gibi katillerle yan yana yazdıran bir kötülük abidesinin hayatı son bulmuş oldu."

İSRAİL'İN ORTA DOĞU'DAKİ SALDIRILARINA İLİŞKİN

Yahya Sinvar’ın şehit edilmesiyle Netanyahu hükümetinin katliamlarına devam ettiği net bir şekilde görülmüştür. Filistin meselesini MKYK’da ayrıntılı bir şekilde ele aldığımızda gördük ki ortaya koydukları soykırım Nazileri fersah fersah geçmiş, Nazilerden daha beter bir tablo ortaya çıkarmıştır.

'YENİDOĞAN ÇETESİ'NE İLİŞKİN

Yeni doğan bebekleri öldüren şebekeye dönük her türlü girişimi yakından takip ediyoruz. Bakanlıklarımız koordinasyon içinde. Bu çetenin ve varsa benzerlerinin tamamen çökertilmesi için güçlü çalışma sürdürülüyor. Bu şekilde çetenin tümüyle kazıyacağımızı ve en ağır cezayı almaları için gayret göstereceğiz. Cumhurbaşkanımız bu konuyu yakından takip ediyor.

Bahsettiğimiz bir Fransız şirketinin PKK'yı desteklediği ile ilgili haberler vardı. Fransız istihbaratı bilgisinde bunları yaptığı ifade ediliyordu. Gerek destek verme gerek çatışmaları körükleyenlerin ceza alması ile ilgili süreç devam etmekte. Bunun arkası gelecektir. Birilerinin terör örgütleri üzerinden iş yapmasının somut bir örneğidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Çarşamba günü Rusya Kazan ziyareti gerçekleşecek.

Rize'deki açılışa katılan arkadaşlarımız hakkında disipline sevk yapılmıştır.

Bu iddialar ayrıntılı biçimde inceleniyor. Bazı vatandaşlarımız tarafından dile getiriliyor. Hepsi inceleniyor. Yeni doğanları öldüren bebekleri öldürenlerin diyaloglarında ortaya çıkan vahşet hepimizin hayatında nadir rastladığı vahşet örneği. Burada bu işlerin içine bulaşan var mıdır, iddialar doğru mudur hepsi araştırılacak. Hastaneler kapatılır yarın bir gün başka isimle açar şeklinde şüpheler var, bunlara izin vermeyeceğiz. Bir yandan pandemi zamanında ve diğer zamanlarda büyük fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanları töhmet altında bırakmaktan da kaçınmak gerekir. Konuları ciddiye alıyoruz.

Günlerdir bizi uyutmayan diyaloglar ortaya çıktı. Her ihbarı ve değerlendirmeyi takip ediyoruz. Çıkarsa bunu paylaşırız.

Muhalefetten de teklifler geliyor, şöyle davranın böyle davranın şeklinde. Ortaya konulan her şeye bakıyoruz. Böylesine ölüm şebekesi kurmuş çetelerle ilgili yeni mekanizmalar kuracağız. Vatandaşın gösterdiği infial haklıdır. Biz bunlarla mücadelede acımasız olacağız. En yüksek kararlılığı göstereceğiz. Bu olayların tekerrür etmemesi için tüm teklifleri değerlendireceğiz.

Irak'ın toprak bütünlüğü bakımından güçlü bir ilkemiz var. Ortaya çıkan tabloda bazı ilerlemeler gördük. Terörle mücadele konusundaki görüşlerimizin yakınlaş tığını gördük. Kuzey ırak ile yakın bir iş birliği söz konusu. KYB'nin yanlış bir yönde hareket etmesidir. Burada Türkiye'ye karşı olan bu unsurlar ile yan yana durmasınlar, bunlarla ilişki içinde olmasınlar. Yerinde ve verimli bir ziyaret olarak gerçekleşti.

Selahattin Demirtaş'tan Özgür Özel Mesajı Siyaset İmamoğlu'ndan Adaylık Çıkışı Güncel